Alois Lageder Gaun Chardonnay

Alois Lageder Gaun Chardonnay (doos van 6 flessen)

Heinrich Naked Red

Heinrich Red (doos van 6 flessen)

Alois Lageder Cabernet Riserva (doos van 6 flessen)

€ 118,50
SKU
RES-1259

Alois Lageder Cabernet Riserva

Is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Alto Adige. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Alois Lageder van Cabernet Sauvignon druiven.

Alois Lageder

Wij zijn geen wijnmakers, zegt Alois Lageder, afstammeling van een familie die zich al vier generaties lang vol passie met wijn bezighoudt. Wij zien onze rol meer als die van vroedvrouw, coach en leraar. Onze taak is om de druiven in goede gezondheid en met de grootst mogelijke zorg te begeleiden en de succesvolle ontwikkeling van onze wijnen in alle opzichten aan te moedigen. In de loop van de tijd is de familie Lageder erin geslaagd verschillende wijndomeinen en wijngaarden te kopen in de beste wijngebieden van Alto Adige. Op dit moment wordt het bedrijf geleid door Alois Lageder, maar de volgende generatie staat al te trappelen om de zaak over te nemen.

In de wijngaarden wordt nagenoeg uitsluitend biologisch-dynamisch gewerkt. De etiketten op de flessen zijn hiermee in lijn. Ze vormen een mooie symbolische brug tussen wijngaard en kelder enerzijds en de wijn in het glas anderzijds. Deze uitzonderlijk mooie wijnen blijven ons verbazen en vormen al vele jaren het fundament van onze collectie. Veel van de wijnen zijn 100% biologisch-dynamisch en Demeter gecertificeerd.

Alois Lageder Cabernet Riserva 

Deze Alto Adige wijn heeft een diepe, tamelijk intense granaat rode kleur met robijn schitteringen. Vrij uitgesproken en krachtige aroma’s, plantaardig, vlezig en zeer kruidig, met tonen van peper, teer en leer. Goede complexiteit. Jeugdig, fris en goed opgebouwd bouquet, met pakkende tannines en goed fruit, lange en kruidige nasmaak.

Wijn - Spijs

Heerlijk bij rood vleesgerechten als rund en lam, wildgebraad en groot wild.

Meer informatie
Product Alois Lageder Cabernet Riserva
Land Italië
Producent Alois Lageder
Type Rode wijn, Biologisch, Vegan
Regio Alto Adige
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 19,75
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl