Alois Lageder Gaun Chardonnay

Alois Lageder Gaun Chardonnay

Gorgo Custoza

Gorgo Bianco di Custoza

Alois Lageder Cabernet Riserva

€ 20,50
SKU
RES-1259
Alois Lageder Cabernet Riserva is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Alois Lageder Cabernet Riserva 

Alois Lageder produceert een Cabernet Riserva-wijn als onderdeel van hun assortiment. Deze wijn wordt gemaakt van de Cabernet Sauvignon-druif, een internationaal bekend en gewaardeerd druivenras dat wordt gebruikt om volle rode wijnen te produceren.

De Cabernet Riserva van Alois Lageder wordt geproduceerd in de regio Alto Adige, Italië, waar het wijnhuis gevestigd is. De wijngaarden in deze regio profiteren van het alpine klimaat en de specifieke bodemgesteldheid, wat bijdraagt aan de karakteristieken van de wijn.

De Cabernet Riserva heeft een dieprode kleur en biedt aroma's van rijpe bessen, zwarte kersen en cassis gecombineerd met tonen van kruiden, cederhout en eikenhout door de rijping op houten vaten. Deze wijn heeft een volle body, stevige tannines en een goede structuur.

Het is gebruikelijk dat de Cabernet Riserva-wijnen van Alois Lageder een zekere rijpingspotentieel hebben en zich in de loop der tijd verder kunnen ontwikkelen. Naarmate de wijn ouder wordt, kunnen de smaken zich verdiepen en complexer worden.

Wijn - Spijs

De Cabernet Riserva van Alois Lageder is een goede keuze om te combineren met rood vlees, wildgerechten, stevige stoofschotels en gerijpte kazen. Het is een wijn die geduldig gedronken kan worden en ideaal is voor bijzondere gelegenheden of momenten waarop men wil genieten van een complexe en robuuste rode wijn.

Alois Lageder Cabernet Riserva

Alois Lageder Cabernet Riserva is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Alto Adige. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Alois Lageder van Cabernet Sauvignon druiven.

Alois Lageder

Alois Lageder is een bekend wijnhuis gevestigd in Alto Adige, Italië. Het is een familiebedrijf dat al generaties lang wijn produceert en staat bekend om zijn toewijding aan duurzaamheid en biologische landbouwpraktijken.

Het wijnhuis werd opgericht in 1823 en wordt momenteel geleid door de vijfde en zesde generatie van de Lageder-familie. Alois Lageder heeft wijngaarden verspreid over verschillende subregio's van Alto Adige, waaronder de Dolomieten, waar ze profiteren van de gunstige ligging en het microklimaat van het gebied.

Het wijnassortiment van Alois Lageder omvat een breed scala aan witte en rode wijnen, evenals mousserende wijnen. Ze zijn toegewijd aan het produceren van wijnen die het terroir van Alto Adige weerspiegelen en streven naar expressieve en evenwichtige wijnen met een duidelijke identiteit.

Het wijnhuis heeft ook een sterke focus op biologische en biodynamische wijnbouw. Ze werken volgens duurzame principes en hebben certificeringen voor biologische en biodynamische landbouw. Dit betekent dat ze werken met respect voor het milieu en de natuurlijke ecosystemen in hun wijngaarden.

Meer informatie
Product Alois Lageder Cabernet Riserva
Land Italië
Producent Alois Lageder
Type wijn Rood, Biologisch, Vegan
Regio Alto Adige
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Prijs per fles € 20,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1