Alois Lageder Riff Pinot Grigio

Riff Pinot Grigio (doos van 6 flessen)

Alois Lageder Cabernet Riserva

Alois Lageder Cabernet Riserva (doos van 6 flessen)

Alois Lageder Gaun Chardonnay (doos van 6 flessen)

€ 150,00
SKU
RES-1260

Alois Lageder Gaun Chardonnay

Alois Lageder Gaun Chardonnay is een heerlijke Italiaanse witte wijn uit de regio Alto Adige. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Alois Lageder van Chardonnay druiven.

Alois Lageder

Wij zijn geen wijnmakers, zegt Alois Lageder, afstammeling van een familie die zich al vier generaties lang vol passie met wijn bezighoudt. Wij zien onze rol meer als die van vroedvrouw, coach en leraar. Onze taak is om de druiven in goede gezondheid en met de grootst mogelijke zorg te begeleiden en de succesvolle ontwikkeling van onze wijnen in alle opzichten aan te moedigen. In de loop van de tijd is de familie Lageder erin geslaagd verschillende wijndomeinen en wijngaarden te kopen in de beste wijngebieden van Alto Adige. Op dit moment wordt het bedrijf geleid door Alois Lageder, maar de volgende generatie staat al te trappelen om de zaak over te nemen.

In de wijngaarden wordt nagenoeg uitsluitend biologisch-dynamisch gewerkt. De etiketten op de flessen zijn hiermee in lijn. Ze vormen een mooie symbolische brug tussen wijngaard en kelder enerzijds en de wijn in het glas anderzijds. Deze uitzonderlijk mooie wijnen blijven ons verbazen en vormen al vele jaren het fundament van onze collectie. Veel van de wijnen zijn 100% biologisch-dynamisch en Demeter gecertificeerd.

Alois Lageder Gaun Chardonnay

Alois Lageder Gaun Chardonnay heeft een goudgele kleur met een groen zweempje. Rijk en expressief van geur, met een delicate licht boterige neus met accenten van rijpe tropische vruchten. Op de tong is de wijn vol, levendig en elegant, met een lange, harmonieuze en frisse finale.

De druiven worden zorgvuldig geperst, waarna ze spontaan gisten dankzij de op de schil en in de kelders aanwezige gistcellen. De gisting vindt plaats voor 66% in RVS tanks, waarin de jonge wijn daarna nog 6 maanden op het eigen fijne bezinksel narijpt. Het resterende 34% deel gist en rijpt in kleine eikenhouten vaten.

Wijn - Spijs

Aanbevolen bij zeevis, schaal- en schelpdieren, maar ook bij wit vleesgerechten en gevogelte.

Meer informatie
Product Alois Lageder Gaun Chardonnay
Land Italië
Producent Alois Lageder
Type Witte wijn, Biologisch, Vegan
Regio Alto Adige
Druivensoort Chardonnay
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 25,00
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl