Alois Lageder Chardonnay

Alois Lageder Chardonnay (doos van 6 flessen)

Alois Lageder Merlot

Alois Lageder Merlot (doos van 6 flessen)

Alois Lageder Pinot Grigio (doos van 6 flessen)

€ 103,50
SKU
RES-1255

Alois Lageder Pinot Grigio

Is een heerlijke Italiaanse witte wijn uit de regio Alto Adige. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Alois Lageder van Pinot Grigio druiven.

Alois Lageder

Wij zijn geen wijnmakers, zegt Alois Lageder, afstammeling van een familie die zich al vier generaties lang vol passie met wijn bezighoudt. Wij zien onze rol meer als die van vroedvrouw, coach en leraar. Onze taak is om de druiven in goede gezondheid en met de grootst mogelijke zorg te begeleiden en de succesvolle ontwikkeling van onze wijnen in alle opzichten aan te moedigen. In de loop van de tijd is de familie Lageder erin geslaagd verschillende wijndomeinen en wijngaarden te kopen in de beste wijngebieden van Alto Adige. Op dit moment wordt het bedrijf geleid door Alois Lageder, maar de volgende generatie staat al te trappelen om de zaak over te nemen.

In de wijngaarden wordt nagenoeg uitsluitend biologisch-dynamisch gewerkt. De etiketten op de flessen zijn hiermee in lijn. Ze vormen een mooie symbolische brug tussen wijngaard en kelder enerzijds en de wijn in het glas anderzijds. Deze uitzonderlijk mooie wijnen blijven ons verbazen en vormen al vele jaren het fundament van onze collectie. Veel van de wijnen zijn 100% biologisch-dynamisch en Demetergecertificeerd.

Alois Lageder Pinot Grigio 

Deze Alto Adige wijn heeft een heldere strogele kleur met een zweempje groen. Uitgesproken en expressieve aroma’s van bloemen en specerijen. Rijk van smaak, met een lichte ondertoon van rook op de achtergrond en een mooie, frisse finale.

Wijn - Spijs

Heerlijke wijn geschikt als aperitief of bij voorgerechten met vlees of vis, schaal- en schelpdieren en zeevis, patés en terrines, gevogelte, wit vlees en paddenstoelen.

Meer informatie
Product Alois Lageder Pinot Grigio
Land Italië
Producent Alois Lageder
Type Witte wijn, Biologisch, Vegan
Regio Alto Adige
Druivensoort Pinot Gris
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 17,25
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl