Alois Lageder Gewürztraminer

Alois Lageder Gewürztraminer (doos van 6 flessen)

Tenutae Lageder Cor Römigberg

Tenutae Lageder Cor Römigberg (doos van 6 flessen)

Alois Lageder Riff Pinot Grigio (doos van 6 flessen)

€ 58,50
SKU
RES-1280

Alois Lageder Riff Pinot Grigio

Is een heerlijke Italiaanse witte wijn uit de regio Alto Adige. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Alois Lageder van Pinot Grigio druiven.

Alois Lageder

Wij zijn geen wijnmakers, zegt Alois Lageder, afstammeling van een familie die zich al vier generaties lang vol passie met wijn bezighoudt. Wij zien onze rol meer als die van vroedvrouw, coach en leraar. Onze taak is om de druiven in goede gezondheid en met de grootst mogelijke zorg te begeleiden en de succesvolle ontwikkeling van onze wijnen in alle opzichten aan te moedigen. In de loop van de tijd is de familie Lageder erin geslaagd verschillende wijndomeinen en wijngaarden te kopen in de beste wijngebieden van Alto Adige. Op dit moment wordt het bedrijf geleid door Alois Lageder, maar de volgende generatie staat al te trappelen om de zaak over te nemen.

In de wijngaarden wordt nagenoeg uitsluitend biologisch-dynamisch gewerkt. De etiketten op de flessen zijn hiermee in lijn. Ze vormen een mooie symbolische brug tussen wijngaard en kelder enerzijds en de wijn in het glas anderzijds. Deze uitzonderlijk mooie wijnen blijven ons verbazen en vormen al vele jaren het fundament van onze collectie. Veel van de wijnen zijn 100% biologisch-dynamisch en Demeter gecertificeerd.

Alois Lageder Riff Pinot Grigio

Deze Italiaanse witte wijn heeft een helder strogele kleur met een groen zweempje. Zeer verfijnd in de neus, fruitig (appel, perzik), typerend voor Pinot Grigio uit Noordoost Italië. Uitgesproken van smaak, zuiver, elegant en fruitig (verse druiven). Van de aanzet tot aan de finale fris en sappig. 

Wijn - Spijs

Heerlijke witte wijn in combinatie met voorgerechten als vis of (wit) vlees, patés en terrines, vis, schelp- en schaaldieren, gevogelte en paddenstoelen.

Meer informatie
Product Alois Lageder Riff Pinot Grigio
Land Italië
Producent Alois Lageder
Type Witte wijn, Biologisch, Vegan
Regio Alto Adige
Druivensoort Pinot Gris
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 9,75
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl