Alois Lageder Gewürztraminer

Alois Lageder Gewürztraminer

Alois Lageder Gaun Chardonnay

Alois Lageder Gaun Chardonnay

Riff Pinot Grigio

€ 10,75
SKU
RES-1280
Riff Pinot Grigio is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Alois Lageder Riff Pinot Grigio

Riff Pinot Grigio is een witte wijn geproduceerd door Riff, een wijnmerk dat eigendom is van Alois Lageder. Riff is een afzonderlijk merk dat zich richt op het produceren van toegankelijke en betaalbare wijnen, waaronder de populaire Pinot Grigio.

De Riff Pinot Grigio wordt gemaakt van de Pinot Grigio-druif, die bekend staat om zijn lichte en verfrissende stijl. De druiven voor deze wijn worden geteeld in de regio Veneto in Noord-Italië, waar de Pinot Grigio-druif goed gedijt.

De wijn heeft een bleekgele kleur en biedt aroma's van citrusvruchten, peren, groene appels en lichte florale tonen. Het is een droge wijn met een frisse zuurgraad en een lichte tot medium body. Riff Pinot Grigio staat bekend om zijn levendige en fruitige karakter, en het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een verfrissende witte wijn voor alledaagse gelegenheden. 

De naam Riff? Die verwijst naar de oorsprong van de wijngaarden. Want waar nu druiven groeien, was vroeger zee. Het is letterlijk een drooggevallen zee rif, rijk aan kalksteen, dat de wijnen karakter en smaak geeft. De fossielen op het etiket zijn daar een knipoog naar.

Wijn - Spijs

Het is een veelzijdige wijn die goed samengaat met verschillende gerechten, zoals lichte visgerechten, salades, pastagerechten en schaal- en schelpdieren.

Riff Pinot Grigio

Riff Pinot Grigio is een heerlijke Italiaanse witte wijn uit de regio Alto Adige. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Alois Lageder van Pinot Grigio druiven.

Alois Lageder

Alois Lageder is een bekend wijnhuis gevestigd in Alto Adige, Italië. Het is een familiebedrijf dat al generaties lang wijn produceert en staat bekend om zijn toewijding aan duurzaamheid en biologische landbouwpraktijken.

Het wijnhuis werd opgericht in 1823 en wordt momenteel geleid door de vijfde en zesde generatie van de Lageder-familie. Alois Lageder heeft wijngaarden verspreid over verschillende subregio's van Alto Adige, waaronder de Dolomieten, waar ze profiteren van de gunstige ligging en het microklimaat van het gebied.

Het wijnassortiment van Alois Lageder omvat een breed scala aan witte en rode wijnen, evenals mousserende wijnen. Ze zijn toegewijd aan het produceren van wijnen die het terroir van Alto Adige weerspiegelen en streven naar expressieve en evenwichtige wijnen met een duidelijke identiteit.

Het wijnhuis heeft ook een sterke focus op biologische en biodynamische wijnbouw. Ze werken volgens duurzame principes en hebben certificeringen voor biologische en biodynamische landbouw. Dit betekent dat ze werken met respect voor het milieu en de natuurlijke ecosystemen in hun wijngaarden.

Meer informatie
Product Riff Pinot Grigio
Land Italië
Producent Alois Lageder
Type wijn Wit, Biologisch, Vegan
Regio Alto Adige
Druivensoort Pinot Gris
Prijs per fles € 10,75
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1