Cabernet Sauvignon Alturis

Altùris Cabernet Sauvignon

Merlot Alturis

Altùris Merlot

Altùris Chardonnay

€ 11,95
SKU
TP-318102
Altùris Chardonnay is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Altùris Chardonnay

Altùris Chardonnay is een witte wijn geproduceerd door Azienda Agricola Altùris, gevestigd in de regio Friuli-Venezia Giulia in Italië. Deze wijn is gemaakt van de Chardonnay-druivensoort, een internationaal bekende en geliefde druif die over de hele wereld wordt verbouwd.

De Altùris Chardonnay is een expressieve en elegante wijn met een heldere strogele kleur. Het heeft een verfijnd aroma van tropisch fruit, zoals ananas en mango, vermengd met citrusvruchten en subtiele vanilletonen van het eikenhout waarop de wijn is gerijpt. Op het palet biedt de Altùris Chardonnay een mooie balans tussen frisheid en rijpheid. Het heeft een goede zuurgraad die de levendige fruitige smaken van de Chardonnay-druif ondersteunt, samen met een romige textuur en een lange afdronk. De wijn heeft een harmonieus karakter en kan zowel op zichzelf worden genoten als bij gerechten.

Met zijn uitgebalanceerde smaken en elegante stijl is de Altùris Chardonnay een voorbeeld van de kwaliteit en vakmanschap die Azienda Agricola Altùris nastreeft in hun wijnproductie. Het is een wijn die zowel de kenmerken van de Chardonnay-druif als het unieke terroir van Friuli-Venezia Giulia tot uiting brengt.

Wijn - Spijs

De Altùris Chardonnay is een veelzijdige wijn die goed combineert met diverse gerechten, waaronder gegrilde vis, zeevruchten, gevogelte en romige pasta's. Het is ook een uitstekende keuze als aperitief of om te genieten tijdens sociale gelegenheden.

Altùris Chardonnay

Altùris Chardonnay is een heerlijke Italiaanse witte wijn uit Friuli. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Alturis van Chardonnay druiven.

Azienda Agricola Altùris

In het uiterste noordoosten van Italië, dicht bij Venetië en op korte loopafstand van Cividale del Friuli aan de grens met Oostenrijk en Slovenië, profiteren de wijnstokken van Altùris van een uniek microklimaat. De Julische Alpen beschermen hen tegen de koude winden van het noorden, terwijl de wind uit de Adriatische Zee het klimaat verzacht, waardoor de wijngaarden uitzonderlijke omstandigheden bieden om wijnen van hoge kwaliteit te produceren. 

Altùris is opgericht door Marco en Massimo Zorzettig, erfgenamen van een historische familie die al drie generaties lang symbool staat voor solide ondernemerschap in de wijnwereld. De prachtige heuvels van Friuli worden in hun moedertaal "Altùris" genoemd. Het wijnhuis is gewijd aan het creëren van unieke wijnen, geschikt voor alle geuren en aroma's van onze territoriale druiven.

Naast hun focus op wijnkwaliteit, hecht Azienda Agricola Altùris ook veel waarde aan duurzaamheid en milieubewustzijn. Ze streven ernaar om de impact van hun wijnproductie op het milieu te minimaliseren en hebben verschillende certificeringen op het gebied van duurzaamheid behaald.

Azienda Agricola Altùris is een wijnhuis dat bekend staat om zijn toewijding aan kwaliteit, authenticiteit en duurzaamheid. Hun wijnen zijn een weerspiegeling van de unieke kenmerken van de Friuli-regio en zijn geliefd bij wijnliefhebbers wereldwijd.

Friuli wijn

Friuli bezit een licht glooiend landschap en grenst aan de regio's Veneto, Oostenrijk, Slovenië en aan de Adriatische Zee. De hoofdstad van Friuli is Triëst. De bekendste witte wijnen uit deze regio zijn gemaakt van onder meer Pinot Blanco, Pinot Grigio, Riesling, Traminer en Chardonnay druiven. De bekendste rode wijnen komen van de Merlot, Cabernet Sauvignon en Refosco druiven.

Meer informatie
Product Altùris Chardonnay
Land Italië
Producent Alturis
Type wijn Wit
Regio Friuli
Druivensoort Chardonnay
Prijs per fles € 11,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1