Artadi Vina El Pison

Artadi Vina El Pison 2015

Corralillo Chardonnay Matetic

Corralillo Chardonnay Matetic (doos van 6 flessen)

Artadi Vinas de Gain (doos van 6 flessen)

€ 177,00
SKU
RES-2302

Bodegas Artadi

Juan Carlos López de Lacalle wordt beschouwd als de beste en meest markante wijnmaker uit Rioja. In Bordeaux zou Artadi’s beroemde El Pisón de classificatie premier grand cru classé krijgen! Deze single vineyard brengt een van de mooiste rode wijnen van Spanje voort. Ook de andere wijnen van Artadi zijn voortreffelijk, van de elegante Rioja Tempranillo, intense Viñas de Gain tot de indrukwekkende nieuwe cru’s als El Carretil, La Poza de Ballesteros en Valdeginés. Dit is dus wat er in Rioja mogelijk is! De wijnwetgeving in Rioja is echter zeer verouderd. Artadi’s op terroir geproduceerde wijnen met vermelding van exacte herkomst zijn niet te vangen in de hopeloos achterhaalde regels van de Consejo Regulador. Dit heeft Juan Carlos doen besluiten om de DOC te verlaten en zijn eigen ingeslagen weg verder te vervolgen.

Artadi Vinas de Gain

Is een heerlijke Spaanse rode wijn uit de regio Rioja Spanje. Deze wijn is gemaakt van Tempranillo druiven.

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 15° C en 18° C.

Artadi Vinas de Gain 

Deze Rioja wijn heeft een intense, heldere kersenrode kleur. In de neus veel rood fruit en zwarte bessen, geroosterde, balsemieke nuances, exotisch hout en een hint van drop. Fris in de aanzet, goed gestructureerd en evenwichtig, fijne en elegante tannines, pakkende, aanhoudende finale.

Wijn - Spijs

Deze Spaanse rode wijn is een dankbare begeleider van allerlei smaakrijke gerechten uit de Mediterrane keuken, in het bijzonder stoofschotels van vlees of gevogelte, geroosterd of gegrild lams- of varkensvlees en gerijpte harde Spaanse kazen.

Meer informatie
Product Artadi Vinas de Gain
Land Spanje
Producent Bodegas y Viñedos Artadi
Type Rode wijn, Biologisch
Regio Rioja
Druivensoort Tempranillo
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 29,50
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl