Vietti Perbacco Nebbiolo

Vietti Perbacco Nebbiolo

Badia a Coltibuono Chianti Classico Riserva

Badia a Coltibuono Chianti Classico Riserva

Badia a Coltibuono Chianti Classico

€ 19,75
SKU
RES-1720
Badia a Coltibuono Chianti Classico is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 1

Badia a Coltibuono Chianti Classico

Badia a Coltibuono Chianti Classico is een rode wijn van het gerenommeerde wijndomein Badia a Coltibuono in de Chianti-regio van Toscane, Italië. Chianti Classico is een van de bekendste en meest gerespecteerde appellaties in Italië, en Badia a Coltibuono staat bekend om zijn uitstekende productie van deze wijn.

Badia a Coltibuono Chianti Classico wordt gemaakt van Sangiovese-druiven, de belangrijkste druivensoort van de regio. Het is een blend van Sangiovese met een klein percentage andere inheemse druivenrassen, zoals Canaiolo en Colorino. Dit resulteert in een wijn met een complexe smaak en karakteristieke kenmerken van het Chianti-gebied.

De wijn heeft een heldere robijnrode kleur en biedt aroma's van rijp rood fruit, zoals kersen en pruimen, aangevuld met tonen van kruiden, tabak en aardse nuances. Het heeft een medium body, levendige zuren en fijne tannines, wat zorgt voor een goede structuur en balans.

Wijn - Spijs

Deze wijn is een geweldige begeleider van gegrilleerd roodvlees, gevogelte, gebraad van wit- of roodvlees en stevige minestrone. Ook uitermate geschikt bij parmigiano reggiano en andere gerijpte harde (Italiaanse) kazen.

Badia a Coltibuono Chianti Classico

Badia a Coltibuono Chianti Classico is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Toscane. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Badia a Coltibuono van Sangiovese druiven.

Badia a Coltibuono

Badia a Coltibuono is een historisch wijndomein gelegen in de regio Toscane, Italië. De naam "Badia a Coltibuono" betekent "abdij van goede oogst" in het Italiaans en verwijst naar de oude abdij die op het terrein van het landgoed staat.

Het landgoed heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de elfde eeuw, toen het diende als een benedictijnenklooster. In de jaren 1800 begon de familie Stucchi Prinetti het domein te herstellen en te ontwikkelen, en sindsdien is het een gerenommeerd wijndomein geworden.

Badia a Coltibuono beslaat ongeveer 74 hectare wijngaarden, die zijn aangeplant met verschillende druivensoorten, waaronder Sangiovese, Chianti Classico's belangrijkste druif. Ze volgen duurzame landbouwpraktijken en hebben veel aandacht voor het behoud van het terroir en de biodiversiteit.

Het assortiment wijnen van Badia a Coltibuono omvat onder andere Chianti Classico, Vin Santo (een traditionele Toscaanse dessertwijn), Super Tuscans en andere lokale variëteiten. Hun wijnen worden vaak geprezen om hun uitstekende kwaliteit, elegantie en expressie van het terroir.

Meer informatie
Product Badia a Coltibuono Chianti Classico
Land Italië
Producent Badia a Coltibuono
Type wijn Rood, Biologisch
Regio Toscane
Druivensoort Sangiovese
Prijs per fles € 19,75
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1