Badia a Coltibuono Chianti Classico Riserva

Badia a Coltibuono Chianti Classico Riserva (doos van 6 flessen)

Montenidoli Carato Vernaccia di San Gimignano

Montenidoli Carato Vernaccia di San Gimignano (doos van 3 flessen)

RS Cultusboni Chianti Classico (doos van 6 flessen)

€ 88,50
SKU
RES-1722

RS Chianti Classico Cultusboni

Is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Toscane. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Badia a Coltibuono van Sangiovese druiven.

Badia a Coltibuono

Badia a Coltibuono staat onder leiding van Emanuela Stucchi en is het eerste wijnresort in Toscane. Een werkelijk uniek domein in de historische sfeer van een duizend jaar oud klooster met wijnboerderij. Daarnaast beschikt het bedrijf over een hypermoderne wijnkelder die geheel werkt op zwaartekracht, dus zonder pompen of machines die het fruit (of de wijn) zouden kunnen beschadigen. De moeder van Emanuela is niemand minder dan Lorenza de Medici, auteur van een serie prachtige kookboeken en in 1980 oprichtster van de kookschool bij Badia a Coltibuono. Zij is in Italië beroemd om haar recepten. Het domein heeft ook een prachtig restaurant. Je kunt er logeren in de mooie, authentieke kamers van wat ooit het klooster van Coltibuono was en heerlijk ontspannen in de Italiaanse tuin of aan het grote zwembad.

Roberto Stucchi Cultusboni Chianti Classico

RS Chianti Classico Cultusboni heeft een intense robijnrode kleur. In de neus tonen van rijp fruit, viooltjes, irissen en specerijen. De smaak is vol, zacht, met een evenwichtige zuurgraad, een goede aromatische kracht en een zuivere, persistente finale.

Wijn - Spijs

Deze wijn is op zijn best bij vleesgerechten en gerijpte, harde (schapen)kazen, maar past zich gemakkelijk aan als u hem een hele maaltijd door schenkt.

Meer informatie
Product Roberto Stucchi Cultusboni Chianti Classico
Land Italië
Producent Badia a Coltibuono
Type Rode wijn, Biologisch
Regio Toscane
Druivensoort Sangiovese
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 14,75
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl