Baumard Le Logis Anjou

Domaine des Baumard Le Logis Anjou (doos van 6 flessen)

Bernard Defaix Chablis 1er Cru Les Vaillons

Bernard Defaix Chablis 1er Cru Les Vaillons (doos van 6 flessen)

Domaine des Baumard Carte d'Or Coteaux du Layon (doos van 6 flessen)

€ 113,70
SKU
RES-070107

Domaine des Baumard Carte d'Or Coteaux du Layon

Is een heerlijke witte Franse Loire wijn van het wijnhuis Domaine des Baumard. Deze zoete wijn is gemaakt van Chenin Blanc druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 9°C and 12°C.

Domaine des Baumard

Baumard ligt in het hart van de Anjou, in de stad Rochefort-sur-Loire, iets ten zuiden van Savennières. Het domein is al sinds 1634 familiebezit. Waar Jean Baumard het ontwikkelde in de vijftiger jaren, heeft zijn zoon Florent ervoor gezorgd dat het tegenwoordig beschouwd wordt als een van de beste wijnproducenten in de Loire vallei. Florent wordt door vele toonaangevende wijnmagazines gezien als enig in zijn soort. Hij maakt verschillende cuvées van Savennières, de grote droge chenin blanc, naast zeer mooie Coteaux de Layon. Het domein werkt biologisch, zonder certificering. Florent Baumard vindt dat menselijke interventie in zowel wijngaard als wijnkelder mogelijk moet blijven. Zijn Quarts de Chaume is een echte icoon in de internationale wijnwereld; deze wijngaard is recent verheven tot de status van grand cru!

Domaine des Baumard Carte d'Or Coteaux du Layon

Baumard Carte d'Or Coteaux du Layon, een witte Loire wijn, heeft een helder goudgeel van kleur. Subtiele neus van peer, lentebloesems en groene varens, aangevuld met minerale tonen en honing. Op de tong een zuiver geheel, mond vullend, met een uitstekend evenwicht tussen de restsuikers en het fijne, elegante zuur. Fluwelige, vlezige, fruitige en minerale finale.

Wijn - Spijs

Aan tafel te combineren met meloen en jambon de Bayonne, patés en terrines van gevogelte, taarten van gevogelte lever, koude vetgemeste ganzenlever, chaud-froid van boerenkip. Bij de desserts, absoluut te vermijden: chocolade, rood fruit en appels! Wel aanbevolen: gepocheerde perziken, abrikozen of peren taarten, licht gebak met amandelen en/of amandelspijs, crème Anglaise, eiwitschuim taarten of gebak. Voor de echte liefhebber is ook de combinatie met romige, niet te pikante blauwschimmel kazen bijzonder aanbevolen.

Meer informatie
Product Domaine des Baumard Carte d'Or Coteaux du Layon
Land Frankrijk
Producent Domaine des Baumard
Type Witte wijn, Biologisch, Dessert wijn, Vegan
Regio Loire
Druivensoort Chenin Blanc
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 18,95
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl