Carte Turquoise Baumard Cremant de Loire

Domaine des Baumard Carte Turquoise Brut Crémant de Loire (doos van 6 flessen)

Baumard Carte d'Or

Domaine des Baumard Carte d'Or Coteaux du Layon (doos van 6 flessen)

Domaine des Baumard Le Logis Anjou (doos van 6 flessen)

€ 94,50
SKU
RES-070105

Domaine des Baumard Le Logis Anjou

Is een heerlijke rode Franse Loire wijn van het wijnhuis Domaine des Baumard. Deze wijn is gemaakt van Cabernet Franc druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 14°C and 16°C.

Domaine des Baumard

Baumard ligt in het hart van de Anjou, in de stad Rochefort-sur-Loire, iets ten zuiden van Savennières. Het domein is al sinds 1634 familiebezit. Waar Jean Baumard het ontwikkelde in de vijftiger jaren, heeft zijn zoon Florent ervoor gezorgd dat het tegenwoordig beschouwd wordt als een van de beste wijnproducenten in de Loire vallei. Florent wordt door vele toonaangevende wijnmagazines gezien als enig in zijn soort. Hij maakt verschillende cuvées van Savennières, de grote droge chenin blanc, naast zeer mooie Coteaux de Layon. Het domein werkt biologisch, zonder certificering. Florent Baumard vindt dat menselijke interventie in zowel wijngaard als wijnkelder mogelijk moet blijven. Zijn Quarts de Chaume is een echte icoon in de internationale wijnwereld; deze wijngaard is recent verheven tot de status van grand cru!

Domaine des Baumard Le Logis Anjou

Domaine des Baumard Le Logis Anjou, een Franse Loire wijn, heeft een lichte, robijnrode kleur. Het bouquet herinnert aan rode vruchten, in het bijzonder aan aalbessen en frambozen. De tannines zijn meestal zacht en rijp, de structuur gul en fluwelig. In heel warme en droge jaren wil de wijn van bovenstaand patroon afwijken en zich anders presenteren: diepere rode kleur, neigend naar granaatrood. Het bouquet is minder fris fruitig, wat zwaarder. De tannines zijn duidelijker aanwezig en de structuur is voller en krachtiger.

Wijn - Spijs

Deze wijn is perfect voor mensen die graag dezelfde wijn bij de hele maaltijd willen doordrinken, van vleeswaren of vlees / gevogelte salades en voorgerechten tot gebakken of gegrild vlees of gevogelte, kaas en zelfs frisse desserts op basis van verse rode vruchten (aalbes, framboos, aardbei).

Meer informatie
Product Domaine des Baumard Le Logis Anjou
Land Frankrijk
Producent Domaine des Baumard
Type Rode wijn, Biologisch, Vegan
Regio Loire
Druivensoort Cabernet Franc
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 15,75
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl