Produttori del Barbaresco Barbaresco

Produttori del Barbaresco Barbaresco (doos van 3 flessen)

Beni di Batasiolo Barbaresco (doos van 6 flessen)

€ 184,50
SKU
FOUR-2070111

Beni di Batasiolo Barbaresco

Is een rode wijn van Beni di Batasiolo uit Piemonte Italië. Deze rode wijn is gemaakt van Nebbiolo druiven.

Beni di Batasiolo

Is het verhaal van de Dogliani familie. Deze familie leeft al vijf generaties in de wijnwereld in het Italiaanse Langhe-district, waarbij de wijngaarden enorm hebben bijgedragen aan het wereldberoemd maken van Italiaanse wijnen. In deze landen met schuin licht en gesluierde nevels heeft de familie Dogliani de vele veranderingen in de recente geschiedenis van de wijngaarden doorgemaakt, die de afgelopen vijftig jaar misschien meer transformaties hebben meegemaakt dan in de eeuwen daarvoor. In 1978 kocht de familie Dogliani de historische Kiola-wijnmakerij met zijn zeven 'beni' of 'landgoed' in de internationaal gerenommeerde zone voor de teelt van de gevierde Nebbiolo da Barolo-druif. Dit is een plek waar traditioneel het idee van 'beni' tastbare waarde aanneemt: de wijnstokken, de boerderijen, de mensen die er wonen en werken en het landschap van zachte, glooiende heuvels en geordende wijngaarden. Dit is de ervaring die de wijnen van de Langhe de wereld altijd hebben geboden.

Beni di Batasiolo Barbaresco

Beni di Batasiolo Barbaresco heeft een zacht granaatrode kleur. De wijn heeft een warme, brede en complexe geur met nuances van pruimen, chocolade, tabak en een toets van rozen. Soepele aanzet, ingehouden kracht, elegant en verfijnd van smaak met een mooie lengte.

Wijn - Spijs

Deze Barbaresco is heerlijk bij gebakken en gegrild rundvlees, stevige pastagerechten met spek, paddenstoelen of truffel, smaakvolle ragouts, gesmoord konijn, wildsoorten als zwijn en haas en diverse kazen.

Meer informatie
Product Beni di Batasiolo Barbaresco
Land Italië
Producent Beni di Batasiolo Vini
Type Rode wijn
Regio Piemonte
Druivensoort Nebbiolo
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 30,75
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl