Beni di Batasiolo Dolcetto d'Alba

Beni di Batasiolo Dolcetto d'Alba (doos van 6 flessen)

Yarden Mount Hermon White

Mount Hermon White (doos van 6 flessen)

Beni di Batasiolo Barbera d'Alba Sovrana (doos van 6 flessen)

€ 129,00
SKU
Four-2070010

Beni di Batasiolo Barbera d'Alba Sovrana

Beni di Batasiolo Barbera d'Alba Sovrana is een rode wijn van Beni di Batasiolo uit Piemonte Italië. Deze rode wijn is gemaakt van Barbera druiven.

Beni di Batasiolo

Is het verhaal van de Dogliani familie. Deze familie leeft al vijf generaties in de wijnwereld in het Italiaanse Langhe-district, waarbij de wijngaarden enorm hebben bijgedragen aan het wereldberoemd maken van Italiaanse wijnen. In deze landen met schuin licht en gesluierde nevels heeft de familie Dogliani de vele veranderingen in de recente geschiedenis van de wijngaarden doorgemaakt, die de afgelopen vijftig jaar misschien meer transformaties hebben meegemaakt dan in de eeuwen daarvoor. In 1978 kocht de familie Dogliani de historische Kiola-wijnmakerij met zijn zeven 'beni' of 'landgoed' in de internationaal gerenommeerde zone voor de teelt van de gevierde Nebbiolo da Barolo-druif. Dit is een plek waar traditioneel het idee van 'beni' tastbare waarde aanneemt: de wijnstokken, de boerderijen, de mensen die er wonen en werken en het landschap van zachte, glooiende heuvels en geordende wijngaarden. Dit is de ervaring die de wijnen van de Langhe de wereld altijd hebben geboden.

Beni di Batasiolo Barbera d'Alba Sovrana

De kleur van deze wijn uit Piemonte is robijnrood met delicate paarse tinten. Een intense en aanhoudende geur met verwijzingen naar bessen, pittige kersen en rijp fruit. Aangename pittige smaken en delicate sensaties die doen denken aan hout en bloemen. In de mond harmoniseert de opwindende knapperigheid van Barbera met een aangenaam alcoholgehalte. Het onthult de typische intensiteit en persistentie van een geweldige wijn.

Wijn - Spijs

Een aangename begeleider van voorgerechten, pasta en risotto, hoofdgerechten van wit en rood vlees en oude kaas.

Meer informatie
Product Beni di Batasiolo Barbera d'Alba Sovrana
Land Italië
Producent Beni di Batasiolo Vini
Type Rode wijn
Regio Piemonte
Druivensoort Barbera
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 21,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl