Marchesi di Barolo Barolo Cannubi

Marchesi di Barolo Barolo Cannubi (doos van 6 flessen)

Beni di Batasiolo Barolo (doos van 6 flessen)

€ 209,70
SKU
FOUR-2070210

Beni di Batasiolo Barolo

Is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Piemonte. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Beni di Batasiolo van Nebbiolo druiven.

Beni di Batasiolo

Is het verhaal van de Dogliani familie. Deze familie leeft al vijf generaties in de wijnwereld in het Italiaanse Langhe-district, waarbij de wijngaarden enorm hebben bijgedragen aan het wereldberoemd maken van Italiaanse wijnen. In deze landen met schuin licht en gesluierde nevels heeft de familie Dogliani de vele veranderingen in de recente geschiedenis van de wijngaarden doorgemaakt, die de afgelopen vijftig jaar misschien meer transformaties hebben meegemaakt dan in de eeuwen daarvoor. In 1978 kocht de familie Dogliani de historische Kiola-wijnmakerij met zijn zeven 'beni' of 'landgoed' in de internationaal gerenommeerde zone voor de teelt van de gevierde Nebbiolo da Barolo-druif. Dit is een plek waar traditioneel het idee van 'beni' tastbare waarde aanneemt: de wijnstokken, de boerderijen, de mensen die er wonen en werken en het landschap van zachte, glooiende heuvels en geordende wijngaarden. Dit is de ervaring die de wijnen van de Langhe de wereld altijd hebben geboden.

Beni di Batasiolo Barolo

Beni di Batasiolo Barolo afkomstig uit Piemonte Italië is robijnrood van kleur, overgaand in granaatrood. De wijn heeft een stevige, rijke geur met nuances van gedroogd fruit, zwarte kers, pruimen, specerijen, chocolade, drop en tabak. Een stevige, verfijnde smaak met een fluwelen aanzet en een uitstekende afdronk.

Wijn - Spijs

Deze Barolo is voortreffelijk bij gebakken en gegrild rundvlees (klassiek is ‘brasato al Barolo’, afgemaakt met kruiden, boter of rundervet en uiteraard Barolo), krachtige stoofschotels, hartige pastagerechten, wildgerechten met paddenstoelen en bij diverse kazen.

Meer informatie
Product Beni di Batasiolo Barolo
Land Italië
Producent Beni di Batasiolo Vini
Type Rode wijn
Regio Piemonte
Druivensoort Nebbiolo
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 34,95
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl