Beni di Batasiolo Barbaresco

Beni di Batasiolo Barbaresco (doos van 6 flessen)

Beni di Batasiolo Barbera d'Alba Sovrana

Beni di Batasiolo Barbera d'Alba Sovrana (doos van 6 flessen)

Beni di Batasiolo Dolcetto d'Alba (doos van 6 flessen)

€ 109,50
SKU
FOUR-2070030

Beni di Batasiolo Dolcetto d'Alba

Beni di Batasiolo Dolcetto d'Alba is een rode wijn van Beni di Batasiolo uit Piemonte Italië. Deze rode wijn is gemaakt van Dolcetto druiven.

Beni di Batasiolo

Is het verhaal van de Dogliani familie. Deze familie leeft al vijf generaties in de wijnwereld in het Italiaanse Langhe-district, waarbij de wijngaarden enorm hebben bijgedragen aan het wereldberoemd maken van Italiaanse wijnen. In deze landen met schuin licht en gesluierde nevels heeft de familie Dogliani de vele veranderingen in de recente geschiedenis van de wijngaarden doorgemaakt, die de afgelopen vijftig jaar misschien meer transformaties hebben meegemaakt dan in de eeuwen daarvoor. In 1978 kocht de familie Dogliani de historische Kiola-wijnmakerij met zijn zeven 'beni' of 'landgoed' in de internationaal gerenommeerde zone voor de teelt van de gevierde Nebbiolo da Barolo-druif. Dit is een plek waar traditioneel het idee van 'beni' tastbare waarde aanneemt: de wijnstokken, de boerderijen, de mensen die er wonen en werken en het landschap van zachte, glooiende heuvels en geordende wijngaarden. Dit is de ervaring die de wijnen van de Langhe de wereld altijd hebben geboden.

Beni di Batasiolo Dolcetto d'Alba

Beni di Batasiolo Dolcetto d'Alba, een Italiaanse wijn uit Piemonte, is jeugdig paarsrood van kleur. Beni di Batasiolo Dolcetto d'Alba heeft een uitnodigende geur van frisse fruittonen en is licht bloemig. Fris, droog, intens en vitaal van smaak met tonen van rood fruit en een subtiel bittertje.

Wijn - Spijs

Deze Dolcetto is voortreffelijk bij antipasti, risotto, licht gekruide gerechten, salade met gegrild gevogelte, kippenpootjes uit de oven, diverse pasta´s, paté met fruitige saus, niet te krachtige pizza´s en diverse kazen.

Meer informatie
Product Beni di Batasiolo Dolcetto d'Alba
Land Italië
Producent Beni di Batasiolo Vini
Type Rode wijn
Regio Piemonte
Druivensoort Dolcetto
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 18,25
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl