Frescobaldi Pomino Bianco

Frescobaldi Pomino Bianco (doos van 6 flessen)

Cantina di Soave Poesie Amarone della Valpolicella

Cantina di Soave Poesie Amarone della Valpolicella (doos van 6 flessen)

Beni di Batasiolo Gavi Del Comune Di Gavi Granee (doos van 6 flessen)

€ 135,00
SKU
FOUR-2070610

Beni di Batasiolo Gavi di Gavi

Beni di Batasiolo Gavi Del Comune Di Gavi Granee is een heerlijke Italiaanse witte wijn uit de regio Piemonte. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Beni di Batasiolo van Cortese druiven.

Beni di Batasiolo

Is het verhaal van de Dogliani familie. Deze familie leeft al vijf generaties in de wijnwereld in het Italiaanse Langhe-district, waarbij de wijngaarden enorm hebben bijgedragen aan het wereldberoemd maken van Italiaanse wijnen. In deze landen met schuin licht en gesluierde nevels heeft de familie Dogliani de vele veranderingen in de recente geschiedenis van de wijngaarden doorgemaakt, die de afgelopen vijftig jaar misschien meer transformaties hebben meegemaakt dan in de eeuwen daarvoor. In 1978 kocht de familie Dogliani de historische Kiola-wijnmakerij met zijn zeven 'beni' of 'landgoed' in de internationaal gerenommeerde zone voor de teelt van de gevierde Nebbiolo da Barolo-druif. Dit is een plek waar traditioneel het idee van 'beni' tastbare waarde aanneemt: de wijnstokken, de boerderijen, de mensen die er wonen en werken en het landschap van zachte, glooiende heuvels en geordende wijngaarden. Dit is de ervaring die de wijnen van de Langhe de wereld altijd hebben geboden.

Beni di Batasiolo Gavi Del Comune Di Gavi Granee

Batasiolo Gavi di Gavi heeft een helder strogele kleur met een fractie groen. De wijn heeft een delicate geur van groene appel, citrus, perzik en een vleugje amandel. Zacht droog, elegant en lekker fris van smaak, met een mineralige frisheid.

Wijn - Spijs

Deze Gavi di Gavi past uitstekend bij ham met vijgen, pasta met vis, spaghetti met venusschelpen, vissoep, pastasalade, tonijnsalade, kalfsvlees, kip in witte wijnsaus en als aperitief.

Meer informatie
Product Beni di Batasiolo Gavi Del Comune Di Gavi Granee
Land Italië
Producent Beni di Batasiolo Vini
Type Witte wijn
Regio Piemonte
Druivensoort Cortese
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 22,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl