Beringer Private Reserve Cabernet Sauvignon

Beringer Private Reserve Cabernet Sauvignon

Beringer Founders Estate Cabernet Sauvignon (doos van 6 flessen)

€ 94,50
SKU
FOUR-1680080

Beringer Founders Estate Cabernet Sauvignon

Is een heerlijke Californische rode wijn van Winery Beringer uit Napa Valley California. Deze wijn is gemaakt van Cabernet Sauvignon druiven.

Beringer

Beringer Vineyards werd in 1876 opgericht door de gebroeders Frederick en Jacob Beringer. Zij emigreerden in de 19e eeuw vanuit Duitsland naar de Verenigde Staten en richtten daar in Californië het inmiddels vermaarde wijnhuis Beringer op. De wijngaarden van Beringer zijn de oudste wijngaarden van heel Napa Valley en zijn altijd in bedrijf gebleven. Beringer is ook het langste, voortdurend opererende wijnhuis in Californië. Zelfs de wijnmakers van Beringer gaan lang mee: de huidige wijnmaker is Mark Beringer, de achter achter kleinzoon van Jacob Beringer. Dit is tekenend voor de continuïteit en consistentie die het bedrijf kenmerken.

Beringer Founders Estate Cabernet Sauvignon 

Beringer Founders Estate Cabernet Sauvignon is barstend van sappig, donker fruit en intense cassisgeuren die de bakkruiden en vanillearoma's aanvullen. Door de gestructureerde tannines en de lange afdronk is dit onmiskenbaar een Californische cabernet, om onmiddellijk van te genieten.

Wijn – Spijs

Deze Californische Cabernet Sauvignon is te combineren met veel gerechten. Van een elegant eendgerecht tot een hartige barbecue van varkensribben. Ook geschikt als een heerlijke borrel wijn.

Central Valley Californië

Beringer Classic Chardonnay is afkomstig uit de Central Valley een lang en vlak dal, dat door een groot deel van de Amerikaanse staat Californië loopt. Het wijnbedrijf Beringer is hier sinds 1876 gevestigd.

De Central Valley strekt zich uit van noord naar zuid over een afstand van ongeveer 600 km en bestaat uit twee delen: de noordelijke Sacramento Valley en de zuidelijke San Joaquin Valley. Hierdoor stromen de rivieren de Sacramento en de San Joaquin. Zij komen iets ten westen van de plaats Stockton bij elkaar en vormen daar een soort rivierdelta, in omgekeerde zin. Het dal is aan alle kanten door bergketens omgeven.

Beringer

In de Top 100 van de gezaghebbende Wine Spectator heeft het huis zelfs meer vermeldingen dan enig ander wijnbedrijf, waar ook ter wereld. Ze zijn het enige wijnbedrijf dat ooit de wedstrijd van Wine Spectator Wine of the Year met zowel rode als witte wijn heeft gewonnen.

Bij Beringer streeft men naar een balans tussen moderne technologie en beproefde wijntradities dat resulteert in fantastische wijnen.

 

 

Meer informatie
Product Beringer Founders Estate Cabernet Sauvignon
Land Californië
Producent Beringer Vineyards
Type Rode wijn
Regio Napa Valley
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 15,75
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl