Billecart-Salmon Brut Rosé

Billecart-Salmon Brut Rosé (doos van 3 flessen)

Billecart-Salmon Brut Réserve

Billecart-Salmon Brut Réserve

Billecart-Salmon Extra Brut (doos van 3 flessen)

€ 139,50
SKU
RES-0929010

Champagne Billecart Salmon

Het levensverhaal van Champagne-huis Billecart-Salmon begon in 1818 met het huwelijk tussen Nicolas François Billecart en Elisabeth Salmon. Bijna 200 jaar later, koestert de 7'e generatie nog dezelfde filosofie: finesse, evenwicht en elegantie. Gelegen in Mareuil-sur-Aÿ, Billecart-Salmon wordt wereldwijd door sommeliers en grote chefs geroemd om de gastronomische inzetbaarheid en betrouwbaarheid van zijn champagnewijnen.

Billecart-Salmon Extra Brut 

Deze Franse Champagne heeft een heldere, zuivere en fonkelende goudgele kleur met gouden schitteringen. De pareling is dynamisch, gul en aanhoudend, met een langzaam cordon van zeer fijne belletjes. Complex bouquet met zwoele aroma’s van gedroogde vruchten en roomboter brioche (luxe broodjes), florale tonen en als extra katalysator, frisse, subtiele en verleidelijke nuances van citroen. De bijzonder uitgekiende, elegante en aromatische frisheid van deze wijn wordt extra versterkt door de kwaliteit van de assemblage van opperkeldermeester François Domi. In de mond wordt u getrakteerd op een schaaltje knapperig verse biscuitjes en witte vruchten, ondersteund door een mondvullende en harmonieuze mineraliteit. De lange, spectaculaire finale is een schoolvoorbeeld van perfectie in evenwicht.

Deze zeer verfijnde champagne biedt een nieuwe, verrassende gastronomische dimensie aan de meest verfijnde gerechten: probeer het eens bij schaal- en schelpdieren, carpaccio van zeebaars (of ander stevige en verse zeevis) opgefrist met het sap van roze grapefruit, bloedsinaasappel en limoen (in deze volgorde om het vlees niet te laten schrikken), sashimi met citrusvruchten en/of witte aalbessen en wat granaatappel pitten.

Meer informatie
Product Billecart-Salmon Extra Brut
Land Frankrijk
Producent Champagne Billecart Salmon
Type Sparkling
Regio Champagne
Druivensoort Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Aantal flessen 3
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 46,50
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl