Biologische wijn online bestellen

Le-Connaisseur levert wijnen van biologisch werkende wijnhuizen uit diverse landen tegen scherpe prijzen. Met een assortiment van ruim 600 biologische wijnen zijn wij een van de grootste aanbieders in de Benelux.

Biologische wijnbouw

Biologische wijn is wijn gemaakt van druiven die zijn geteeld in overeenstemming met de principes van biologische landbouw. Hierbij is het gebruik van kunstmatige chemische meststoffen, pesticiden, en herbiciden uitgesloten. Mede door het toenemende bewustzijn van consumenten over wat men eet en drinkt neem de belangstelling en het aanbod van biologische wijnen toe.


Biologische wijn zonder sulfiet

Steeds vaker zie je wijnen waar op het etiket staat: no added sulphites. Er is dan geen sulfiet (zwavel) toegevoegd aan de wijn. Opgemerkt moet worden dat sulfiet wel van nature voorkomt in de schillen van druiven, dus 100% sulfietvrije wijnen bestaan niet! Sulfiet wordt vaak niet voor niets aan de wijn toegevoegd. Het beschermt de wijn tegen zuurstof en daarmee oxidatie en het houdt schimmels tegen. Kunt u slecht tegen sulfiet of drinkt u het liefst wijn met zo min mogelijk toegevoegde sulfiet? Dan is een biologische sulfiet arme wijn een goede keuze. Als de wijn geopend is beveelt het aanbeveling deze wel dezelfde dag te drinken.

Bekijk ons assortiment: Sulfiet arme wijnen.


Biodynamische wijn

Biodynamische wijn is eveneens biologische wijn maar hier houdt men, bij het werken in de wijngaarden, ook nog rekening met de biodynamische kalender. Ook voegt men in bepaalde gevallen biodynamische preparaten toe.

Bekijk ons assortiment:biodynamische wijnen.

Natuurwijn

Natuurwijn is een wijn die op een zo natuurlijk mogelijke wijze wordt gemaakt. Vin Nature of Vin Natural wijnen zijn veelal biologisch of zelfs biodynamisch. Echter is dit niet in alle gevallen zo. Het grote verschil tussen Vin Nature wijnen en conventionele wijnen wordt in de wijnkelder gemaakt. Een Vin Nature boer probeert zijn wijnen te maken met zo min mogelijk toevoegingen, dus geen enzymen, geen zuren en geen sulfiet (hooguit een klein beetje, wat net voor botteling wordt toegevoegd). De fermentatie vindt plaats met natuurlijk gist en malolactische gisting, met enkel natuurlijke bacteriën. De wijn mag niet worden gefilterd of geklaard. Een Vin Nature kan geweldig zijn, maar door het gebrek aan sulfiet is de wijn ook kwetsbaar. Er is geen officiële wetgeving voor de term Vin Nature. Het zijn de boeren onderling die de regels met elkaar afspreken en deze respecteren. De verwachting is wel dat er in de komende jaren Europese wetgeving komt rondom Vin Nature wijnen.

Bekijk ons assortiment: Natuur wijnen.