Bolla Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry is een heerlijke Italiaanse prosecco wijn uit de regio Veneto. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Bolla van Prosecco druiven.
Wijnhuis Bolla is te vinden in Pedemonte, waar de tweede productiesite in 1931 na Soave werd gebouwd.
De twee originele gebouwen zijn nog steeds de thuisbasis met een ontvangstruimte en de proeflokalen van de wijnmakerij. De historische vleugel is de locatie van de Cantina del Nonno-kelders, het hart van een traditie, in de loop der tijd verrijkt met meer dan 1700 eiken vaten.
Deze prosecco is helder, bleek strogeel van kleur. Aroma’s van perzik, appel en bloemen een zachte mousse in de mond en een heerlijke frisse afdronk.
Na de oogst worden de druiven zachtjes geperst. De eerste fermentatie neemt plaats op stalen tanks om het fruit karakter te bewaren. Vervolgens worden de schillen verwijderd en vindt de tweede fermentatie plaats op gesloten tanks, om de normaal verdwijnende CO2 te vangen. Dit proces duurt ongeveer 2 maanden. Daarna wordt de prosecco onder druk gebotteld en na de stabilisatie periode is deze klaar voor verkoop.
Voortreffelijk als aperitief, bij amuses en finger food, bij vis hapjes, olijven, gevogelte, visgerechten, schaal- en schelpdieren en charcuterie.
Product | Bolla Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry |
---|---|
Land | Italië |
Producent | Cantina Bolla |
Type | Sparkling |
Regio | Veneto |
Druivensoort | Prosecco |
Aantal flessen | 6 |
Levertijd | 2 - 5 werkdagen |
Prijs per stuk | € 16,65 |
Jaargang | Mail: info@le-connaisseur.nl |