Clos de Sainte Catherine

Domaine des Baumard Clos de Sainte Catherine (doos van 3 flessen)

Domaine des Baumard Quarts de Chaume

Domaine des Baumard Quarts de Chaume (doos van 3 flessen)

Brut Rosé Baumard Crémant de Loire (doos van 6 flessen)

€ 119,70
SKU
RES-070101

Baumard Crémant de Loire Brut Rosé

Is een heerlijke mousserende Franse rosé wijn van het wijnhuis Domaine des Baumard. Deze wijn is gemaakt van Cabernet Franc druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 6°C and 10°C.

Domaine des Baumard

Baumard ligt in het hart van de Anjou, in de stad Rochefort-sur-Loire, iets ten zuiden van Savennières. Het domein is al sinds 1634 familiebezit. Waar Jean Baumard het ontwikkelde in de vijftiger jaren, heeft zijn zoon Florent ervoor gezorgd dat het tegenwoordig beschouwd wordt als een van de beste wijnproducenten in de Loire vallei. Florent wordt door vele toonaangevende wijnmagazines gezien als enig in zijn soort. Hij maakt verschillende cuvées van Savennières, de grote droge chenin blanc, naast zeer mooie Coteaux de Layon. Het domein werkt biologisch, zonder certificering. Florent Baumard vindt dat menselijke interventie in zowel wijngaard als wijnkelder mogelijk moet blijven. Zijn Quarts de Chaume is een echte icoon in de internationale wijnwereld; deze wijngaard is recent verheven tot de status van grand cru!

Baumard Crémant de Loire Brut Rosé

Deze mousserende Franse Loire rosé wijn  heeft een mooie licht roze kleur. Zuiver, verfijnd en delicaat in de neus met aroma’s van rozen en andere vers geplukte bloemen. Fris en licht prikkelend in de aanzet, mild droog. Fruitig van smaak, fris, zuiver en goed gestructureerd. Licht verteerbaar, nodigt uit tot een tweede glas. Uitstekende prijs, kwaliteit verhouding!

Wijn - Spijs

Baumard Crémant de Loire Brut Rose is een ideale receptiewijn, als informeel aperitief of als feestelijke en toch betaalbare wijn voor de leuke momenten van het leven. Geweldig als lichte en frivole wijn voor chill-out en lounge. Verrassend als verfrissende begeleider van kruidige en licht pittige Mediterrane of Oosterse gerechten van de ‘plancha’, wok, barbecue of grill, in het bijzonder gamba’s en grote (zoetwater) garnalen.

Serveren: 6-10°C.

Meer informatie
Product Brut Rose Baumard Crémant de Loire
Land Frankrijk
Producent Domaine des Baumard
Type Sparkling, Biologisch, Vegan
Regio Loire
Druivensoort Cabernet Franc
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 19,95
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl