Grahams Six Grapes Port

Grahams Six Grapes Port (doos van 6 flessen)

Calem Late Bottled Vintage

Calem Late Bottled Vintage (doos van 6 flessen)

Calem Fine Tawny Port (doos van 6 flessen)

€ 59,70
SKU
MON-0926001

António Alves Cálem

Sommige van zijn tijdgenoten hebben António Alves Cálem misschien aangezien voor een ongeneeslijke avonturier, maar het was ondernemerschap dat zijn passie voedde. Toen hij Porto Cálem in 1859 oprichtte, zette hij zijn zinnen op het oversteken van de Atlantische Oceaan en het exporteren naar Brazilië. Dit in een tijd dat Port doorgaans naar de Britse eilanden en andere Europese markten werd verscheept. Gebaande paden waren niet voor Cálem. Nadat hij uiteindelijk de route naar Brazilië had bepaald, werden zijn eerste transacties gedaan in exotische bossen. Nogmaals, dit had gemakkelijk verkeerd kunnen worden ingeschat als een moedige beslissing, terwijl het in feite een doordacht risico was dat een zeer succesvolle zakelijke relatie opleverde.

De Douro, de oudste afgebakende regio ter wereld, verbouwde de druiven. De kelders van Gaia hebben de wijn verouderd. En António Alves Cálem plande de onderneming. Onverschrokken bereidde hij zich voor op een avontuur dat vier generaties later nog steeds voortduurt.

Calem Fine Tawny Port

Calem Fine Tawny Port bezit een diepe amberkleur, toont het aroma's van vanille, gedroogd fruit en jam. Fluwelig, fruitig en fijn gebalanceerd in de mond. Perfect bij gedroogd fruit en zoete desserts.

De druiven vergisten kort waarna er ‘Aquardente’ wordt toegevoegd. Letterlijk betekent dit ‘vuur water’. Deze neutrale alcohol beïnvloedt de smaak niet, maar zorgt er voor dat de vergisting stopt. De gistcellen sterven namelijk door het toevoegen van de alcohol. Het moment van toevoegen bepaalt de smaak van de port. Doordat de vergisting stopt blijft er suiker over, waardoor port vaak zoet is en 20% alcohol heeft.

Wijn - Spijs

De port is erg geschikt om geschonken te worden bij een notencake of bijvoorbeeld bij een kaasplank met vijgenjam.

Meer informatie
Product Calem Fine Tawny Port
Land Portugal
Producent Calem Porto
Type Port
Regio Douro
Druivensoort Blend rood
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 9,95
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl