Calem Fine Tawny Port

Calem Fine Tawny Port

Calem Fine White Port

Calem Fine White

Calem Late Bottled Vintage

€ 17,95
SKU
WS-00341
Calem Late Bottled Vintage is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Calem Late Bottled Vintage Port

Cálem Late Bottled Vintage Port, ook wel bekend als LBV Port, is een uitstekende en complexe portwijn van het gerenommeerde wijnhuis Cálem. Deze port wordt geproduceerd van druiven die afkomstig zijn uit een enkel oogstjaar, net als bij een Vintage Port. Het verschil met Vintage Port is echter dat LBV Port langer wordt gerijpt in houten vaten voordat hij wordt gebotteld, wat resulteert in een andere smaakprofiel.

Het aroma van Cálem Late Bottled Vintage Port is intens en geconcentreerd, met rijke tonen van rijp rood fruit, zoals kersen en bramen, vermengd met hints van kruiden, cacao en een vleugje zwarte peper.

Op de tong onthult deze LBV Port zijn volle body en fluweelzachte textuur. De smaak is weelderig en complex, met een perfecte balans tussen zoetheid en verfijnde tannines. Men proeft uitbundige smaken van rijp fruit, chocolade en kruidige accenten, waardoor een lange en bevredigende afdronk ontstaat.

Wijn - Spijs

Cálem Late Bottled Vintage Port is een prachtige keuze voor liefhebbers van portwijnen, vooral voor degenen die op zoek zijn naar een rijpere en meer toegankelijke optie dan Vintage Port. Het is heerlijk om puur te drinken als een elegant digestief, waarbij men de volledige complexiteit van de wijn kan ervaren.

Deze LBV Port gaat ook uitstekend samen met een kaasplateau met gerijpte kazen, of bij desserts zoals chocoladetaarten, bessengebak of amandelgebak.

Calem Late Bottled Vintage Port

Calem Late Bottled Vintage Port is een heerlijke Portugese port uit de Douro regio in Portugal. Deze wijn is gemaakt van verschillende druivensoorten: Tinta Roriz, Touriga Franca and Tinta Nacional.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 16°C en 18°C.

Porto Cálem

Porto Cálem is een vooraanstaand Portugees portwijnhuis gevestigd in Vila Nova de Gaia, in de regio Porto. Het wijnhuis heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1859, toen António Alves Cálem, de oprichter van het wijnhuis, begon met de productie en handel van portwijn.

Porto Cálem staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit en vakmanschap in het produceren van verschillende stijlen van portwijn, variërend van droog tot zoet. Ze werken nauw samen met wijngaarden in de Douro-vallei, een van 's werelds oudste en meest prestigieuze wijngebieden, om de beste druiven te selecteren voor hun portwijnen.

Porto Cálem heeft zich door de jaren heen gevestigd als een van de toonaangevende portwijnhuizen in Portugal en wordt internationaal erkend voor zijn kwaliteit en traditie. De portwijnen van Porto Cálem zijn geliefd bij zowel kenners als beginnende portdrinkers en zijn een uitstekende keuze om te genieten bij speciale gelegenheden of als een gewaardeerd geschenk voor wijnliefhebbers.

Meer informatie
Product Calem Late Bottled Vintage
Land Portugal
Producent - Brand Calem Porto
Type wijn Port
Regio Douro
Druivensoort Overige druiven rood
Prijs per fles € 17,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal 6