Calem Fine White Port

Calem Fine White (doos van 6 flessen)

Calem 10 Years Old Port

Calem 10 Years Old Port (doos van 6 flessen)

Calem Rosé Port (doos van 6 flessen)

€ 71,70
SKU
MON-0926004

António Alves Cálem

Sommige van zijn tijdgenoten hebben António Alves Cálem misschien aangezien voor een ongeneeslijke avonturier, maar het was ondernemerschap dat zijn passie voedde. Toen hij Porto Cálem in 1859 oprichtte, zette hij zijn zinnen op het oversteken van de Atlantische Oceaan en het exporteren naar Brazilië. Dit in een tijd dat Port doorgaans naar de Britse eilanden en andere Europese markten werd verscheept. Gebaande paden waren niet voor Cálem. Nadat hij uiteindelijk de route naar Brazilië had bepaald, werden zijn eerste transacties gedaan in exotische bossen. Nogmaals, dit had gemakkelijk verkeerd kunnen worden ingeschat als een moedige beslissing, terwijl het in feite een doordacht risico was dat een zeer succesvolle zakelijke relatie opleverde.

De Douro, de oudste afgebakende regio ter wereld, verbouwde de druiven. De kelders van Gaia hebben de wijn verouderd. En António Alves Cálem plande de onderneming. Onverschrokken bereidde hij zich voor op een avontuur dat vier generaties later nog steeds voortduurt.

Calem Rosé Port

Calem Rosé Port is een blend van traditionele druiven uit het Douro gebied met voornamelijk de Touriga Nacional, Touriga Francesa en Tinta Roriz.

Geuren van rode vruchten en bloemen. Fris bouquet. Zijdezacht en verfrissend in de mond. U proeft ook subtiele tonen van kersen en frambozen. Deze port is paars roze van kleur.

Door de korte schilweking verkrijgt deze port haar rosé kleur. De druiven vergisten kort waarna er ‘Aquardente’ wordt toegevoegd. Letterlijk betekent dit ‘vuur water’. Deze neutrale alcohol beïnvloedt de smaak niet, maar zorgt er voor dat de vergisting stopt. De gistcellen sterven namelijk door het toevoegen van de alcohol. Het moment van toevoegen bepaalt de smaak van de port. Doordat de vergisting stopt blijft er suiker over, waardoor port vaak zoet is en 20% alcohol heeft.

Gekoeld serveren!

Wijn - Spijs

Als perfect gekoeld aperitief, als “Portonic” longdrink (met tonic, ijs en rood fruit) of als begeleider bij lichte desserts.

Meer informatie
Product Calem Rosé Port
Land Portugal
Producent Calem Porto
Type Port
Regio Douro
Druivensoort Blend Rosé
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 11,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl