Cantina di Soave Poesie Valpolicella

Cantina di Soave Le Poesie Valpolicella

Rocca Sveva Castelcerino Soave

Rocca Sveva Castelcerino Soave

Cantina di Soave Poesie Bardolino Chiaretto

€ 7,25
SKU
TP-317026-1
Cantina di Soave Poesie Bardolino Chiaretto is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Cantina di Soave Poesie Bardolino Chiaretto

Cantina di Soave Poesie Bardolino Chiaretto is een rosé wijn geproduceerd door Cantina di Soave, een gerenommeerde wijncoöperatie gevestigd in de regio Veneto, Italië. Deze wijn is gemaakt van druivensoorten die typisch zijn voor de Bardolino-regio, waaronder Corvina, Rondinella en Molinara.

Poesie Bardolino Chiaretto heeft een prachtige zalmroze kleur die kenmerkend is voor de Bardolino Chiaretto-stijl. Het biedt een verleidelijk boeket van rood fruit, zoals aardbeien, frambozen en kersen, met subtiele florale tonen. Op het palet presenteert deze wijn zich levendig en verfrissend, met een goede zuurgraad en een lichte tot medium body. Het toont smaken van sappige rode bessen, citrusvruchten en een vleugje kruidigheid. De wijn heeft een evenwichtige structuur en een aangename afdronk.

Met zijn levendige karakter, fruitige aroma's en frisse smaak weerspiegelt Cantina di Soave Poesie Bardolino Chiaretto de kenmerken van de Bardolino-regio en de vakmanschap van de wijnbouwers van Cantina di Soave. Het is een heerlijke rosé wijn die bijdraagt aan een genotvolle en ontspannen ervaring.

Wijn - Spijs

Cantina di Soave Poesie Bardolino Chiaretto is een uitstekende zomerwijn en kan goed worden genoten als aperitief of als begeleiding bij lichte gerechten. Het is een veelzijdige wijn die goed samengaat met salades, visgerechten, schaal- en schelpdieren, en zelfs lichte vleesgerechten.

Cantina di Soave Poesie Bardolino Chiaretto

Cantina di Soave Poesie Bardolino Chiaretto is een Italiaanse rosé wijn uit Veneto Italië. Deze wijn is gemaakt van Corvina, Molinara en Rondinella druiven.

Cantina di Soave

Cantina di Soave is een bekende wijncoöperatie gevestigd in de regio Veneto, Italië. Het is opgericht in 1898 en vertegenwoordigt tegenwoordig meer dan 2.200 wijnbouwers, die samenwerken om hoogwaardige wijnen te produceren. De coöperatie is gevestigd in de stad Soave, een historisch wijngebied dat bekend staat om zijn karakteristieke Soave-wijnen. Cantina di Soave heeft wijngaarden in de Soave Classico-zone, waar de bodem en het klimaat ideaal zijn voor de teelt van de Garganega-druivensoort, die de basis vormt van Soave-wijnen.

Cantina di Soave produceert een breed scala aan wijnen, variërend van droge witte wijnen tot mousserende en zoete wijnen. De focus ligt voornamelijk op Soave-wijnen, die bekend staan om hun frisheid, mineraliteit en elegantie. Ze worden geproduceerd met behulp van moderne technieken en strikte kwaliteitsnormen om de unieke eigenschappen van de Garganega-druif en het terroir van Soave tot uiting te brengen. Naast Soave-wijnen produceert Cantina di Soave ook andere regionale wijnen, zoals Valpolicella, Bardolino en Prosecco. Deze wijnen vertegenwoordigen de diversiteit van de regio Veneto en tonen de vaardigheid en toewijding van de wijnbouwers die bijdragen aan de coöperatie.

Cantina di Soave streeft naar duurzame wijnbouwpraktijken en is betrokken bij projecten die gericht zijn op milieubehoud en sociale verantwoordelijkheid. Ze hebben verschillende certificeringen behaald die hun toewijding aan duurzaamheid onderstrepen.

Als je op zoek bent naar wijnen die het karakter en de kwaliteit van de regio Veneto weerspiegelen, is Cantina di Soave een producent om te ontdekken. Hun wijnen belichamen de tradities, vakmanschap en passie van de wijnbouwers in de regio.

Meer informatie
Product Cantina di Soave Poesie Bardolino Chiaretto
Land Italië
Producent Cantina di Soave
Type wijn Rosé
Regio Veneto
Druivensoort Overige druiven rood
Prijs per fles € 7,25
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1