Cantina di Soave Poesie Soave

Cantina di Soave Poesie Soave

Cantina di Soave Poesie Valpolicella

Cantina di Soave Le Poesie Valpolicella

Cantina di Soave Poesie Bardolino

€ 7,25
SKU
TP-317025
Cantina di Soave Poesie Bardolino is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Cantina di Soave Poesie Bardolino

Cantina di Soave Poesie Bardolino is een rode wijn geproduceerd door Cantina di Soave, een gerenommeerde wijncoöperatie gevestigd in de regio Veneto, Italië. Deze wijn is vernoemd naar de Bardolino-regio, waar de druiven voor deze wijn worden geteeld.

Poesie Bardolino heeft een heldere robijnrode kleur. Het biedt een boeket van fruitige aroma's, waaronder rode bessen, kersen en pruimen, samen met subtiele kruidige tonen. Op het palet presenteert deze wijn zich soepel en toegankelijk, met een medium body. Het toont smaken van rood fruit, zoals aardbeien en kersen, met hints van specerijen. De wijn heeft zachte tannines en een verfrissende zuurgraad, wat zorgt voor een evenwichtige structuur.

Met zijn fruitige karakter, toegankelijkheid en levendige smaken vertegenwoordigt Cantina di Soave Poesie Bardolino de kenmerken van de Bardolino-regio en de toewijding van de wijnbouwers van Cantina di Soave. Het is een heerlijke rode wijn die geschikt is voor dagelijkse genietmomenten en een veelzijdige keuze is voor wijnliefhebbers.

Wijn - Spijs

Cantina di Soave Poesie Bardolino is een veelzijdige wijn die goed past bij verschillende gerechten. Het is een uitstekende keuze bij lichte vleesgerechten, zoals gegrilde kip, gevogelte en varkensvlees. Het kan ook goed samengaan met gerechten zoals pasta, pizza en kaasplankjes.

Cantina di Soave Poesie Bardolino

Cantina di Soave Poesie Bardolino is een aangename rode Italiaanse wijn uit de Veneto regio. Deze wijn is gemaakt van Corvina, Molinara en Rondinella druiven.

Cantina di Soave

Cantina di Soave is een bekende wijncoöperatie gevestigd in de regio Veneto, Italië. Het is opgericht in 1898 en vertegenwoordigt tegenwoordig meer dan 2.200 wijnbouwers, die samenwerken om hoogwaardige wijnen te produceren. De coöperatie is gevestigd in de stad Soave, een historisch wijngebied dat bekend staat om zijn karakteristieke Soave-wijnen. Cantina di Soave heeft wijngaarden in de Soave Classico-zone, waar de bodem en het klimaat ideaal zijn voor de teelt van de Garganega-druivensoort, die de basis vormt van Soave-wijnen.

Cantina di Soave produceert een breed scala aan wijnen, variërend van droge witte wijnen tot mousserende en zoete wijnen. De focus ligt voornamelijk op Soave-wijnen, die bekend staan om hun frisheid, mineraliteit en elegantie. Ze worden geproduceerd met behulp van moderne technieken en strikte kwaliteitsnormen om de unieke eigenschappen van de Garganega-druif en het terroir van Soave tot uiting te brengen. Naast Soave-wijnen produceert Cantina di Soave ook andere regionale wijnen, zoals Valpolicella, Bardolino en Prosecco. Deze wijnen vertegenwoordigen de diversiteit van de regio Veneto en tonen de vaardigheid en toewijding van de wijnbouwers die bijdragen aan de coöperatie.

Cantina di Soave streeft naar duurzame wijnbouwpraktijken en is betrokken bij projecten die gericht zijn op milieubehoud en sociale verantwoordelijkheid. Ze hebben verschillende certificeringen behaald die hun toewijding aan duurzaamheid onderstrepen.

Als je op zoek bent naar wijnen die het karakter en de kwaliteit van de regio Veneto weerspiegelen, is Cantina di Soave een producent om te ontdekken. Hun wijnen belichamen de tradities, vakmanschap en passie van de wijnbouwers in de regio.

Meer informatie
Product Cantina di Soave Poesie Bardolino
Land Italië
Producent Cantina di Soave
Type wijn Rood
Regio Veneto
Druivensoort Overige druiven rood
Prijs per fles € 7,25
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1