Cantina di Soave Poesie Amarone della Valpolicella

Cantina di Soave Poesie Amarone della Valpolicella

Cantina di Soave Poesie Soave

Cantina di Soave Poesie Soave

Cantina di Soave Poesie Valpolicella Ripasso

€ 12,95
SKU
TP-317022
Cantina di Soave Poesie Valpolicella Ripasso is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Cantina di Soave Poesie Valpolicella Ripasso

Cantina di Soave Poesie Valpolicella Ripasso is een rode wijn geproduceerd door Cantina di Soave, een gerenommeerde wijncoöperatie gevestigd in de regio Veneto, Italië. Deze wijn maakt gebruik van de Ripasso-methode, een traditionele techniek uit Valpolicella, om extra complexiteit en rijkdom aan de wijn toe te voegen.

Poesie Valpolicella Ripasso is gemaakt van inheemse druivensoorten uit de Valpolicella-regio, zoals Corvina, Corvinone en Rondinella. De wijn ondergaat een tweede fermentatie op de gedroogde druivenschillen die overblijven na de productie van Amarone-wijn. Deze tweede fermentatie verrijkt de wijn met extra aroma's, smaken en structuur.

De Poesie Valpolicella Ripasso heeft een intense robijnrode kleur. Het biedt een boeket van rijpe rode bessen, pruimen, gedroogde vruchten en kruidige tonen. Op het palet is de wijn vol en fluweelachtig, met rijke smaken van kersen, zwarte bessen, chocolade en een vleugje vanille. De tannines zijn goed geïntegreerd, waardoor een gebalanceerde en harmonieuze afdronk ontstaat.

Cantina di Soave Poesie Valpolicella Ripasso belichaamt de expertise en toewijding van de wijnbouwers van Cantina di Soave. Het is een uitstekende keuze voor liefhebbers van rode wijnen die op zoek zijn naar de rijkdom en complexiteit van Valpolicella Ripasso-wijnen.

Wijn - Spijs

Deze wijn is ideaal om te combineren met gerechten zoals gegrild rood vlees, wild, rijpe kazen en hartige pastagerechten. Het is een veelzijdige wijn die zowel bij speciale gelegenheden als bij informele diners kan worden genoten.

Cantina di Soave Poesie Valpolicella Ripasso

Cantina di Soave Poesie Valpolicella Ripasso is een heerlijke volle Italiaanse rode wijn uit de Veneto regio. Deze wijn is gemaakt van Corvina, Molinara and Rondinella druiven.

Cantina di Soave

Cantina di Soave is een bekende wijncoöperatie gevestigd in de regio Veneto, Italië. Het is opgericht in 1898 en vertegenwoordigt tegenwoordig meer dan 2.200 wijnbouwers, die samenwerken om hoogwaardige wijnen te produceren. De coöperatie is gevestigd in de stad Soave, een historisch wijngebied dat bekend staat om zijn karakteristieke Soave-wijnen. Cantina di Soave heeft wijngaarden in de Soave Classico-zone, waar de bodem en het klimaat ideaal zijn voor de teelt van de Garganega-druivensoort, die de basis vormt van Soave-wijnen.

Cantina di Soave produceert een breed scala aan wijnen, variërend van droge witte wijnen tot mousserende en zoete wijnen. De focus ligt voornamelijk op Soave-wijnen, die bekend staan om hun frisheid, mineraliteit en elegantie. Ze worden geproduceerd met behulp van moderne technieken en strikte kwaliteitsnormen om de unieke eigenschappen van de Garganega-druif en het terroir van Soave tot uiting te brengen. Naast Soave-wijnen produceert Cantina di Soave ook andere regionale wijnen, zoals Valpolicella, Bardolino en Prosecco. Deze wijnen vertegenwoordigen de diversiteit van de regio Veneto en tonen de vaardigheid en toewijding van de wijnbouwers die bijdragen aan de coöperatie.

Cantina di Soave streeft naar duurzame wijnbouwpraktijken en is betrokken bij projecten die gericht zijn op milieubehoud en sociale verantwoordelijkheid. Ze hebben verschillende certificeringen behaald die hun toewijding aan duurzaamheid onderstrepen.

Als je op zoek bent naar wijnen die het karakter en de kwaliteit van de regio Veneto weerspiegelen, is Cantina di Soave een producent om te ontdekken. Hun wijnen belichamen de tradities, vakmanschap en passie van de wijnbouwers in de regio.

Meer informatie
Product Cantina di Soave Poesie Valpolicella Ripasso
Land Italië
Producent Cantina di Soave
Type wijn Rood
Regio Veneto
Druivensoort Overige druiven rood
Prijs per fles € 12,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1