Chapoutier Cornas Les Arènes

Chapoutier Cornas Les Arènes (doos van 6 flessen)

Chapoutier Gigondas

Chapoutier Gigondas (doos van 6 flessen)

Chapoutier Chateauneuf du Pape La Bernardine Rouge (doos van 6 flessen)

€ 285,00
SKU
ORB-45775

La Bernadine Châteauneuf-du-Pape Rouge

Is een heerlijke rode Franse Rhône wijn van Michel Chapoutier uit de Rhône regio Frankrijk. Deze wijn is gemaakt van Syrah druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 16°C en 18°C.

Michel Chapoutier

Michel Chapoutier is één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. In 1990, op de leeftijd van 26 jaar, nam hij het oude in 1808 gestichte en in Tain - l'Hermitage gevestigde familiebedrijf over en bracht de reputatie van het huis naar de top van de Rhône. Zijn wijnen zijn een standaard geworden niet alleen voor Hermitage wijnen maar voor de hele Rhône-vallei.

Het magazine Wine & Spirits noemt hem een levende legende en ook wijngoeroe Robert Parker schreef in The Wine Advocate Michel Chapoutier de hemel in en waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten!

Michel Chapoutier La Bernadine Châteauneuf-du-Pape Rouge

Is intens karmozijn rood van kleur, de neus is zowel complex als subtiel; zwarte bessen en pruimen gevolgd door gebrande koffie en kaneel, kersen en morellen. In de mond worden deze impressies nog eens bevestigd en ondersteund door een fraaie kruidigheid (zoethout) en rijpe tannines.

Wijn - Spijs

Vlees: kruidige rundvleesschotels, vlees van grill of barbecue,stoofschotels of gerechten met schapen- of geitenvlees. Gevogelte: confits van eend of gans. Wild: gerechten met wild zwijn, ree of haas. Kaas: schapenkaas, blauwschimmelkazen of Friese nagelkaas.

Meer informatie
Product Chapoutier Chateauneuf du Pape La Bernardine Rouge
Land Frankrijk
Producent Maison M. Chapoutier
Type Rode wijn
Regio Rhône
Druivensoort Grenache, Mourvèdre, Syrah
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 47,50
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl