Chapoutier Cornas Les Arènes

Chapoutier Cornas Les Arènes (doos van 6 flessen)

Chapoutier Condrieu Invitare

Chapoutier Condrieu Invitare (doos van 6 flessen)

Chapoutier Gigondas (doos van 6 flessen)

€ 195,00
SKU
ORB-45630

Michel Chapoutier Gigondas

Is een heerlijke rode Franse Rhône wijn van Michel Chapoutier uit de Rhône regio Frankrijk. Deze wijn is gemaakt van Grenache Noir, Cinsault, Mourvedre en Syrah druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 16°C en 18°C.

Michel Chapoutier

Michel Chapoutier is één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. In 1990, op de leeftijd van 26 jaar, nam hij het oude in 1808 gestichte en in Tain - l'Hermitage gevestigde familiebedrijf over en bracht de reputatie van het huis naar de top van de Rhône. Zijn wijnen zijn een standaard geworden niet alleen voor Hermitage wijnen maar voor de hele Rhône-vallei.

Het magazine Wine & Spirits noemt hem een levende legende en ook wijngoeroe Robert Parker schreef in The Wine Advocate Michel Chapoutier de hemel in en waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten!

Gigondas Michel Chapoutier

Deze Rhone wijn is robijnrood van kleur, krachtige maar fijne aroma's van aardbeienjam en peper. In de smaak ook florale tonen, kruidig en fraaie, rijpe tannines. Een wijn die verwarmt als een haardvuur.

Wijn - Spijs

Vlees: kruidige rundvleesschotels, vlees van grill of barbecue, spare ribs, chili con carne, stoofschotels, gerechten met schapen- of geitenvlees. Gevogelte: confits van eend of gans. Wild: gerechten met o.a. wild zwijn, ree of haas. Kaas: schapenkaas, blauwschimmelkazen, Friese nagelkaas.

Meer informatie
Product Chapoutier Gigondas
Land Frankrijk
Producent Maison M. Chapoutier
Type Rode wijn
Regio Rhône
Druivensoort Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Syrah
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 32,50
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl