Azul y Garanza Oniric Xarel.lo

Azul y Garanza Oniric Xarel.lo (doos van 6 flessen)

Château Favray Pouilly Fumé Tonnerre (doos van 6 flessen)

€ 141,00
SKU
KWI-20220531-01

Château Favray Pouilly Fumé Tonnerre

Château Favray Pouilly Fumé Tonnerre is een heerlijke witte Franse Loire wijn van het wijnhuis Chateau Favray. Deze wijn is gemaakt van Sauvignon Blanc druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 8°C and 12°C.

Château Favray

Quentin David, de huidige eigenaar van het wijngoed, exploiteert de 15 hectare van Château Favray met behoud van familie tradities. De wijnstokken zijn gegroepeerd op de hellingen van de heuvel waarbij Château Favray uitkijkt over de Nohain-vallei. De kalksteengrond bestaat uit talloze stenen, waarvan de witte kleur de warmte naar de druiven reflecteert. De geologische oorsprong is de bovenste Oxfordiaan, het wordt "Villiers kalksteen" genoemd. De teelt van wijnstokken gebeurt in de context van duurzame wijnbouw, gecertificeerd door het Terra-Vitis-label.

De kelder is van recente datum (1984-2000), de architectuur herinnert aan de traditionele gebouwen van de regio. Dankzij moderne vinificatie faciliteiten kan Pouilly-Fumé Château Favray onder de best mogelijke omstandigheden worden geproduceerd. De oogst wordt ontvangen op een bovenverdieping waar het wordt gesorteerd, de most stroomt uit de pneumatische persen voordat de vaten op de benedenverdieping door zwaartekracht worden bereikt. Na een strakke bezinking wordt de gisting langzaam uitgevoerd dankzij een thermo-regulatie systeem.

Château Favray Pouilly Fumé Tonnerre

Het domein Château Favray wordt door de familie David geëxploiteerd en men maakt hier een zeer typische, betrouwbare en lekkere Pouilly, uiteraard van Sauvignon Blanc druiven met de kenmerken van buxus en vuursteen.

Deze Tonnerre cuvée verwijst naar Tonnerre kalksteen, het oudste en zeldzaamste terroir van de Pouilly Fumé appellatie. Deze kalkachtige kalksteen, die alleen in het oosten van de wijngaard aanwezig is, voorziet de wijnstokken van een ideale watervoorziening, vooral tijdens warme en droge oogstjaren.

De specifieke bodem biedt een wijn met een gebeiteld en levendig profiel, aanvankelijk gedomineerd door citrustonen, die vervolgens uitzetten in de mond en meer structuur bieden. Geselecteerd uit de lagere hellingen van Favray, heeft de Tonnerre cuvée een langere rijping nodig om zijn volledige potentieel tot uitdrukking te brengen. Een ontdekking buiten de gebaande paden.

Wijn - Spijs

Heerlijke witte wijn bij visgerechten, salades maar ook fantastisch als aperitief.

Meer informatie
Product Château Favray Pouilly Fumé Tonnerre
Land Frankrijk
Producent Château Favray
Type Witte wijn, Biologisch
Regio Loire
Druivensoort Sauvignon Blanc
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 23,50
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl