Domaine des Baumard Quarts de Chaume

Domaine des Baumard Quarts de Chaume

Domaine des Baumard Clos de Sainte Catherine

€ 46,95
SKU
RES-070110
Domaine des Baumard Clos de Sainte Catherine is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 1

Domaine des Baumard Clos de Sainte Catherine

Domaine des Baumard Clos de Sainte Catherine is een wijngaard en een specifieke cuvée van Domaine des Baumard in de Quarts de Chaume-appellatie in de Loire-vallei, Frankrijk. Quarts de Chaume is een gerenommeerde appellatie in de Loire-vallei, vooral bekend om de productie van zoete witte wijnen. Het is een klein en zeer specifiek gebied binnen de Coteaux du Layon-appellatie.

Clos de Sainte Catherine is een wijngaard die eigendom is van Domaine des Baumard en wordt beschouwd als een van de beste percelen in Quarts de Chaume. De wijngaard heeft een uitstekende ligging en bodemgesteldheid, wat resulteert in druiven van uitzonderlijke kwaliteit.

De wijn die wordt geproduceerd vanuit de Clos de Sainte Catherine-wijngaard is een zoete witte wijn gemaakt van de Chenin Blanc-druif. Deze wijnen staan bekend om hun rijke zoetheid, complexiteit en het vermogen om lang te kunnen rijpen. Clos de Sainte Catherine wijnen van Domaine des Baumard hebben intense aroma's van gedroogd fruit, honing, gekonfijte citrusvruchten en bloemen. Ze hebben een weelderige textuur en een perfecte balans tussen zoetheid en levendige zuurgraad.

Wijn - Spijs

Deze wijnen zijn ideaal als dessertwijnen en kunnen goed samengaan met rijke desserts, zoals crème brûlée, fruitgebakjes, foie gras of blauwe kazen. Ze kunnen ook op zichzelf worden genoten als een heerlijke en verfijnde traktatie.

Domaine des Baumard Clos de Sainte Catherine

Domaine des Baumard Clos de Sainte Catherine is een heerlijke witte Franse Loire wijn van het wijnhuis Domaine des Baumard. Deze wijn is gemaakt van Chenin Blanc druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 8°C and 12°C.

Domaine des Baumard

Domaine des Baumard is een wijnmakerij gelegen in de Loire-vallei, in Frankrijk. Het staat bekend om zijn productie van hoogwaardige wijnen, vooral droge en zoete witte wijnen. Het domein werd opgericht in 1634 en wordt vandaag de dag geleid door de familie Baumard.

Domaine des Baumard heeft wijngaarden in verschillende appellaties in de Loire-regio, waaronder de appellation Quarts de Chaume, die bekend staat om het produceren van enkele van 's werelds beste zoete wijnen. De wijnen van Domaine des Baumard worden gemaakt van druivenrassen zoals Chenin Blanc voor de witte wijnen, en soms Cabernet Franc voor de rode wijnen.

De wijnen van Domaine des Baumard worden gewaardeerd om hun finesse, elegantie en het vermogen om te rijpen. Ze worden vaak beschreven als evenwichtig, met mooie zuurgraad en complexe aroma's. De zoete wijnen van het domein zijn bekend om hun intensiteit en rijkdom, met aroma's van rijp fruit, honing en gekonfijte citrusvruchten.

Domaine des Baumard wordt beschouwd als een van de meest gerespecteerde producenten in de Loire-regio en heeft vele onderscheidingen en prijzen ontvangen voor de kwaliteit van zijn wijnen. Het is ook betrokken bij duurzame wijnbouwpraktijken, met een nadruk op biologische landbouw en milieubescherming.

Meer informatie
Product Domaine des Baumard Clos de Sainte Catherine
Land Frankrijk
Producent Domaine des Baumard
Type wijn Wit, Dessert, Biologisch, Vegan
Regio Loire
Druivensoort Chenin Blanc
Prijs per fles € 46,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 3