Condado de Haza 20 Aldeas

Condado de Haza 20 Aldeas Organic (doos van 6 flessen)

Condado De Haza Crianza (doos van 6 flessen)

€ 117,00
SKU
RES-2000

Bodegas Condado De Haza

De familie Fernández Rivera plantte de eerste wijngaarden in 1987. Dat deden ze aan de oevers van de rivier de Duero, in een land dat nu al mythisch is. Momenteel heeft Condado de Haza 200 hectare aan 100% Tempranillo-wijngaarden, de karakteristieke druif van de vier wijnhuizen van Familia Fernández Rivera.

Om zijn wijnen te perfectioneren, allemaal gemaakt met Tempranillo, werd de structuur van dit wijnhuis ontworpen door een heuvel uit te graven. Daarnaast heeft het een flessenrek in een tunnel van bijna 30 meter diep.

Condado De Haza Crianza

Condado De Haza Crianza is een heerlijke Spaanse rode wijn uit de regio Ribera del Duero Spanje.

Deze wijn is gemaakt van Tempranillo druiven. Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 16° C en 18° C.

Condado De Haza Crianza

Deze Ribera del Duero wijn heeft een intense robijnrode kleur. Warme neus met aroma’s van pruimen, gekonfijte kersen, drop, getoast eikenhout en gebrande koffie. In de mond, een weelderig gevoel, rond en bijna zoetig, met aroma’s van rijp fruit als aardbeien en kersen. De structuur is zijdezacht, met een goed evenwicht tussen fruit en tannines. De afdronk is lang en sensueel, met een herinnering aan zon gerijpte aardbeien. De trossen worden volledig ontsteeld. De gisting vindt plaats op RVS tanks zonder toevoeging van externe gistcellen. De wijnen blijven rond 20 dagen in de RVS tanks, waarna ze overgeheveld worden voor een opvoeding van 18 maanden op vaten van Amerikaans eikenhout en nog eens 6 maanden op fles. Decanteren om wijn en bezinksel te scheiden en/of beluchten op karaf : 30 minuten voor het serveren de wijn overschenken in een karaf. U kunt ook grote, brede glazen gebruiken en telkens een beetje wijn inschenken.

Wijn - Spijs

Deze wijn vraagt om geroosterd, gebraden of op wijnstokken gegrild vlees zoals lam, rund, varken of gevogelte. Eveneens zeer aanbevolen bij gerijpte harde Spaanse geiten- of schapenkazen.

Meer informatie
Product Condado De Haza Crianza
Land Spanje
Producent Condado de Haza
Type Rode wijn
Regio Ribera del Duero
Druivensoort Tempranillo
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 19,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl