Marques de Riscal Rueda Sauvignon

Marques de Riscal Rueda Sauvignon (doos van 12 flessen)

Dehesa La Granja

Dehesa La Granja (doos van 6 flessen)

Condado De Haza Crianza (doos van 6 flessen)

€ 105,00
SKU
RES-2000

Alejandro Fernández

In het midden van de jaren tachtig ontdekte Fernández een verlaten heuvelflank aan de oevers van de rivier de Duero. De omstandigheden voor kwaliteits-wijnbouw waren aanwezig: een ligging op het zuiden, een lichte helling van de top van de heuvel tot de rivier en een mozaïek van bodemtypes, met kiezels, klei en kalk voor de nodige nuances. Na drie jaar hard onderhandelen met de eigenaren van de vele individuele percelen kon Alejandro Fernández in 1989 hier zijn eerste 80 hectare aan wijngaarden aanplanten. Het domein Condado de Haza, genoemd naar de nabije stad Haza, is inmiddels bijna 200 hectare groot.

Condado De Haza Crianza

Is een heerlijke Spaanse rode wijn uit de regio Ribera del Duero Spanje.

Deze wijn is gemaakt van Tempranillo druiven. Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 15° C en 18° C.

Condado De Haza Crianza

Deze Ribera del Duero wijn heeft een intense robijnrode kleur. Warme neus met aroma’s van pruimen, gekonfijte kersen, drop, getoast eikenhout en gebrande koffie. In de mond, een weelderig gevoel, rond en bijna zoetig, met aroma’s van rijp fruit als aardbeien en kersen. De structuur is zijdezacht, met een goed evenwicht tussen fruit en tannines. De afdronk is lang en sensueel, met een herinnering aan zon gerijpte aardbeien. De trossen worden volledig ontsteeld. De gisting vindt plaats op RVS tanks zonder toevoeging van externe gistcellen. De wijnen blijven rond 20 dagen in de RVS tanks, waarna ze overgeheveld worden voor een opvoeding van 18 maanden op vaten van Amerikaans eikenhout en nog eens 6 maanden op fles. Decanteren om wijn en bezinksel te scheiden en/of beluchten op karaf : 30 minuten voor het serveren de wijn overschenken in een karaf. U kunt ook grote, brede glazen gebruiken en telkens een beetje wijn inschenken.

Wijn - Spijs

Deze wijn vraagt om geroosterd, gebraden of op wijnstokken gegrild vlees zoals lam, rund, varken of gevogelte. Eveneens zeer aanbevolen bij gerijpte harde Spaanse geiten- of schapenkazen.

Meer informatie
Product Condado De Haza Crianza
Land Spanje
Producent Alejandro Fernández Tinto Pesquera
Type Rode wijn
Regio Ribera del Duero
Druivensoort Tempranillo
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 17,50
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl