Château Lancyre Clos des Combes

Château Lancyre Clos des Combes (doos van 6 flessen)

Corette Pinot Noir

Corette Pinot Noir (doos van 6 flessen)

Corette Sauvignon Blanc (doos van 6 flessen)

€ 55,50
SKU
RES-080007

Corette Sauvignon

Is een heerlijke Franse Languedoc-Roussillon wijn van Badet Clément uit Frankrijk. Deze witte wijn is gemaakt van Sauvignon Blanc druiven. 

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 10°C and 12°C.

Corette

Corette wijnen zijn gemaakt om elke dag wijn te drinken, met een mooie prijs kwaliteits-verhouding. De wijnen worden gemaakt door Badet Clément, van Catherine en Laurent Delaunay, een groot wijnhuis dat stamt uit Bourgogne, maar ook al tijden actief is in de Languedoc-Roussillon en de zuidelijke Rhône.

Het zijn allemaal wijnen van een enkel druivenras (mono cépages), acht in totaal, in een heel rijke toegankelijke fruitige stijl. Deze wijn zijn niet alleen typerend voor hun druivenrassen, maar ook voor de streek van herkomst.

 

Corette Sauvignon Blanc

Corette Sauvignon Blanc heeft een prachtige, lichte gele kleur en geeft rijke aromatische geuren af van kruisbessen en limoen. De wijn heeft ook wat florale tonen van kamperfoelie en een lichte, steenachtige geur. Een frisse, uitgebalanceerde wijn die gemakkelijk drinkt en rond van smaak is.

Wijn - Spijs

Uitstekende wijn voor het aperitief, vis, kip, pasta en frisse geitenkazen.

Wijngaarden

Deze Corette Sauvignon Blanc komt van wijngaarden uit verschillende regio’s binnen de Languedoc-Roussillon. De verschillende eigenschappen van de wijngebieden worden optimaal benut. De wijngaarden in de Gard - in de buurt van Nîmes - zorgen voor de juiste mineraliteit in de wijn. De Hérault-vlakte ten noorden van Béziers geven de wijn een volle, complexe en fruitige smaak. En de Aude Vallei in de buurt van Carcassonne zorgt ook voor complexiteit en fruittonen. Het resultaat is een evenwichtige wijn. De druiven worden vroeg in de ochtend geoogst, als het nog koel is. Daarna worden ze snel naar de kelders vervoerd. Na een koele inweking van een paar uur op de schillen, dat zorgt voor nog meer aroma’s, worden de druiven geperst en in roestvrij stalen tanks vergist bij 15-18°C. Om de wijn fris en fruitig te houden, wordt contact met zuurstof maximaal vermeden.

Meer informatie
Product Corette Sauvignon Blanc
Land Frankrijk
Producent Corette
Type Witte wijn
Regio Languedoc - Roussillon
Druivensoort Sauvignon Blanc
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 9,25
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl