Corette Cabernet Sauvignon

Corette Cabernet Sauvignon

Corette Chardonnay

Corette Chardonnay

Corette Viognier

€ 9,95
SKU
RES-080002
Corette Viognier is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Corette Viognier

Corette Viognier heeft een prachtige, goudgele kleur en geeft geuren af van exotisch fruit en florale tonen (lavendel, acacia). De smaak is krachtig, rijk en evenwichtig. De wijn heeft een vettige structuur, maar is fris van smaak en heeft een mooie finale met een hint van honing.

Wijn - Spijs

Uitstekende wijn voor het aperitief. Aan tafel combineert het goed met salades, wit vlees, gegrilde vis en rijpe romige kazen.

Wijngaarden

Deze Corette Viognier komt van wijngaarden uit verschillende regio’s binnen de Languedoc-Roussillon (Hérault en Aude). Het Hérault dal (tussen Béziers en Montpellier) zorgt voor frisheid en een ronde smaak. Het hoge Aude dal (tussen Carcassonne en de Minervois) voor kracht, evenwicht, mineraliteit en aromatische complexiteit. De diverse eigenschappen van de wijngaarden worden optimaal benut met als resultaat een evenwichtige wijn. Voor het behoud van de frisse kenmerken van de wijn worden de druiven vroeg in de ochtend geoogst en snel naar de kelders vervoerd. De gisting vindt plaats in roestvrij stalen tanks en contact met zuurstof wordt maximaal vermeden om de wijn fris en fruitig te houden.

Corette Viognier

Corette Viognier is een heerlijke Franse Languedoc-Roussillon wijn van Badet Clément uit Frankrijk. Deze witte wijn is gemaakt van Viognier druiven. 

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 10°C and 12°C.

Corette

Corette wijnen zijn gemaakt om elke dag wijn te drinken, met een mooie prijs kwaliteits - verhouding. De wijnen worden gemaakt door Badet Clément, van Catherine en Laurent Delaunay, een groot wijnhuis dat stamt uit Bourgogne, maar ook al tijden actief is in de Languedoc-Roussillon en de zuidelijke Rhône.

Het zijn allemaal wijnen van een enkel druivenras (mono cépages), acht in totaal, in een heel rijke toegankelijke fruitige stijl. Deze wijn zijn niet alleen typerend voor hun druivenrassen, maar ook voor de streek van herkomst.

Meer informatie
Product Corette Viognier
Land Frankrijk
Producent Corette
Type wijn Wit
Regio Languedoc - Roussillon
Druivensoort Overige druiven wit
Prijs per fles € 9,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 6