Dom Perignon Magnum in Coffret

Dom Perignon Magnum in Coffret

Dom Perignon P2

Dom Perignon Plénitude 2 in Coffret

Dom Perignon Rosé in Coffret

€ 375,00
SKU
LVMH-0929053

Dom Perignon Rosé

Dom Pérignon is alleen als vintage verkrijgbaar. Alleen de beste druiven worden geselecteerd. Elke vintage is uniek en herinterpreteert het unieke karakter van de seizoenen. Dom Pérignon vindt zichzelf bij elke vintage opnieuw uit en neemt altijd risico's. Zelfs tot op het punt dat er geen vintage wordt aangegeven. 

Als Dom Pérignon voor rosé kiest, is dat een radicale keuze. Een rosé om te ontdekken. Dom Pérignon Rosé komt voort uit dit verlangen om te durven, het rood van de pinot noir druif in zijn oorspronkelijke uitstraling wordt gebruikt in deze gedurfde, assertieve assemblage. Getemperd door een langzame, meesterlijke transformatie gedurende bijna 12 jaar in de kelder, is Dom Pérignon Rosé ongetemd en vleselijk, zowel licht als donker, magnetisch. Zijn vibratie omarmt de sensatie van het onbekende en is een uitnodiging om te verkennen.

Dom Perignon Rosé

In de 17e eeuw koesterde de monnik Dom Pierre Pérignon de ambitie om "de beste wijn ter wereld" te maken. Deze gedurfde en visionaire geest ging zelfs zo ver dat hij een plaats verdiende aan de tafel van de Zonnekoning, die overtuigd was door de kwaliteit van zijn wijn.
Drie eeuwen later zet Dom Pérignon de visie en het werk van deze uitzonderlijke ambachtsman voort, en hij wordt nu beschouwd als de geestelijke vader van de Champagne. De jaargangen van Dom Pérignon worden geproduceerd met de beste druiven van het landgoed. Elk is een unieke creatie met een stijl en een identiteit die uniek zijn voor zijn vintage: het is aan de Chef de Cave om te beslissen of de vintage wordt aangegeven. "Als het fruit dat we hebben geoogst niet voldoet aan de Dom Pérignon Champagne-criteria, zal er dat jaar geen oogst zijn." legt Richard Geoffroy uit.
Deze visie is voelbaar door de subtiele balans die kenmerkend is voor de huischampagnes - een alliantie van rijpheid, levendigheid, lichtheid en intensiteit - die de wijn het potentieel geeft om te rijpen met soepelheid en elegantie.

Meer informatie
Product Dom Perignon Rosé
Land Frankrijk
Producent Dom Pérignon Champagne
Type Sparkling
Regio Champagne
Druivensoort Chardonnay, Pinot Noir
Aantal flessen 1
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 375,00
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl