Carte Turquoise Baumard Cremant de Loire

Domaine des Baumard Crémant de Loire Cuvee Florent Brut

Baumard Carte d'Or

Domaine des Baumard Carte d'Or Coteaux du Layon

Domaine des Baumard Caleche Anjou Blanc

€ 12,25
SKU
RES-20230714-01
Domaine des Baumard Caleche Anjou Blanc is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Domaine des Baumard Caleche Anjou Blanc

Domaine des Baumard Caleche Anjou Blanc is een witte wijn geproduceerd door Domaine des Baumard in de Anjou-appellatie in de Loire-vallei, Frankrijk. Anjou is een wijnregio in de Loire-vallei die bekend staat om zijn diverse stijlen van wijnen, zowel droog als zoet. Domaine des Baumard is gevestigd in deze regio en produceert een breed scala aan kwaliteitswijnen.

Caleche Anjou Blanc is een specifieke cuvée van Domaine des Baumard. Het is een droge witte wijn gemaakt van druivenrassen die traditioneel worden verbouwd in de regio, zoals Chenin Blanc.

De wijn wordt geproduceerd met aandacht voor detail en vakmanschap. Het heeft een heldere gele kleur en biedt aroma's van citrusvruchten, witte bloemen en subtiele kruidige tonen. Caleche Anjou Blanc heeft meestal een goede zuurgraad, wat zorgt voor frisheid en levendigheid in de smaak.

Wijn - Spijs

De wijn is veelzijdig en kan goed worden gecombineerd met verschillende gerechten, waaronder schaal- en schelpdieren, gevogelte, salades en zachte kazen. Het kan ook op zichzelf worden genoten als een verfrissende en elegante witte wijn.

Domaine des Baumard Caleche Anjou Blanc

Domaine des Baumard Caleche Anjou Blanc is een heerlijke witte Franse Loire wijn van het wijnhuis Domaine des Baumard. Deze wijn is gemaakt van Chenin Blanc druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 10°C and 12°C.

Domaine des Baumard

Domaine des Baumard is een wijnmakerij gelegen in de Loire-vallei, in Frankrijk. Het staat bekend om zijn productie van hoogwaardige wijnen, vooral droge en zoete witte wijnen. Het domein werd opgericht in 1634 en wordt vandaag de dag geleid door de familie Baumard.

Domaine des Baumard heeft wijngaarden in verschillende appellaties in de Loire-regio, waaronder de appellation Quarts de Chaume, die bekend staat om het produceren van enkele van 's werelds beste zoete wijnen. De wijnen van Domaine des Baumard worden gemaakt van druivenrassen zoals Chenin Blanc voor de witte wijnen, en soms Cabernet Franc voor de rode wijnen.

De wijnen van Domaine des Baumard worden gewaardeerd om hun finesse, elegantie en het vermogen om te rijpen. Ze worden vaak beschreven als evenwichtig, met mooie zuurgraad en complexe aroma's. De zoete wijnen van het domein zijn bekend om hun intensiteit en rijkdom, met aroma's van rijp fruit, honing en gekonfijte citrusvruchten.

Domaine des Baumard wordt beschouwd als een van de meest gerespecteerde producenten in de Loire-regio en heeft vele onderscheidingen en prijzen ontvangen voor de kwaliteit van zijn wijnen. Het is ook betrokken bij duurzame wijnbouwpraktijken, met een nadruk op biologische landbouw en milieubescherming.

Meer informatie
Product Domaine des Baumard Caleche Anjou Blanc
Land Frankrijk
Producent Domaine des Baumard
Type wijn Rood, Biologisch, Vegan
Regio Loire
Druivensoort Chenin Blanc
Prijs per fles € 12,25
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 6