Domaine Cady Crémant de Loire

Domaine Cady Crémant de Loire

Domaine des Baumard Crémant de Loire Cuvee Florent Brut

€ 16,95
SKU
RES-070103

Domaine des Baumard Crémant de Loire Cuvee Florent Brut

Domaine des Baumard Carte Turquoise Brut Crémant de Loire is een mousserende wijn geproduceerd door Domaine des Baumard in de Loire-vallei, Frankrijk. "Carte Turquoise" verwijst naar de specifieke cuvée of blend van druiven die wordt gebruikt om deze crémant te maken.

Crémant de Loire is een benaming voor mousserende wijnen uit de Loire-vallei die volgens de traditionele methode worden geproduceerd, dezelfde methode die wordt gebruikt voor het maken van Champagne. Het is een verfijnde en elegante stijl van mousserende wijn.

De wijn ondergaat een tweede gisting in de fles, wat zorgt voor de aanwezigheid van fijne bubbels en een levendige mousse. Het resultaat is een brut crémant, wat betekent dat de wijn over het algemeen droog is met een lage restsuiker.

Domaine des Baumard Carte Turquoise Brut Crémant de Loire wordt gewaardeerd om zijn frisheid, levendigheid en complexiteit. Het biedt aroma's van wit fruit, citrusvruchten en bloemen, en heeft een verfijnde, evenwichtige smaak.

Wijn - Spijs

Deze Crémant de Loire is een uitstekende keuze als aperitiefwijn of als begeleiding bij feestelijke gelegenheden. De wijn kan ook goed samengaan met zeevruchten, lichte salades en andere lichte gerechten.

Domaine des Baumard Crémant de Loire Cuvee Florent Brut

Domaine des Baumard Crémant de Loire Cuvee Florent Brut is een heerlijke witte mousserende Franse Loire wijn van het wijnhuis Domaine des Baumard. Deze wijn is gemaakt van Chardonnay, Cabernet Franc en Chenin Blanc druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 6°C en 8°C.

Domaine des Baumard

Domaine des Baumard is een wijnmakerij gelegen in de Loire-vallei, in Frankrijk. Het staat bekend om zijn productie van hoogwaardige wijnen, vooral droge en zoete witte wijnen. Het domein werd opgericht in 1634 en wordt vandaag de dag geleid door de familie Baumard.

Domaine des Baumard heeft wijngaarden in verschillende appellaties in de Loire-regio, waaronder de appellation Quarts de Chaume, die bekend staat om het produceren van enkele van 's werelds beste zoete wijnen. De wijnen van Domaine des Baumard worden gemaakt van druivenrassen zoals Chenin Blanc voor de witte wijnen, en soms Cabernet Franc voor de rode wijnen.

De wijnen van Domaine des Baumard worden gewaardeerd om hun finesse, elegantie en het vermogen om te rijpen. Ze worden vaak beschreven als evenwichtig, met mooie zuurgraad en complexe aroma's. De zoete wijnen van het domein zijn bekend om hun intensiteit en rijkdom, met aroma's van rijp fruit, honing en gekonfijte citrusvruchten.

Domaine des Baumard wordt beschouwd als een van de meest gerespecteerde producenten in de Loire-regio en heeft vele onderscheidingen en prijzen ontvangen voor de kwaliteit van zijn wijnen. Het is ook betrokken bij duurzame wijnbouwpraktijken, met een nadruk op biologische landbouw en milieubescherming.

Meer informatie
Product Domaine des Baumard Crémant de Loire Cuvee Florent Brut
Land Frankrijk
Producent - Brand Domaine des Baumard
Type wijn Mousserend, Biologisch, Vegan
Regio Loire
Druivensoort Cabernet Franc, Chardonnay, Chenin Blanc
Prijs per fles € 16,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal 6