Dopff Pinot Blanc

Dopff Pinot Blanc (doos van 6 flessen)

Dopff Riesling Grand Cru Schoenenburg

Dopff Riesling Grand Cru Schoenenburg (doos van 6 flessen)

Dopff Gewürztraminer (doos van 6 flessen)

€ 77,70
SKU
MON-785131

Dopff Gewürztraminer

Is een heerlijke witte Franse Elzas wijn van het wijnhuis Dopff au Moulin uit Riquewihr Elzas Frankrijk. Deze wijn is gemaakt van Gewürztraminer druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de  8°C and 12°C.

Dopff au Moulin

Al sinds de 17'e eeuw is de familie Dopff gevestigd in het wonderschone plaatsje Riquewihr, gelegen in het hart van de Elzas; en al die tijd houden de Dopff’s zich, van vader op zoon, bezig met het maken van wijn. In de 19'e eeuw begon Jean Gustave Dopff met het uitbouwen van het familie wijngoed, dat inmiddels is uitgegroeid tot grootste in het centrale deel van de Elzas. De Dopff’s hebben vaak een voortrekkersrol gespeeld. Omstreeks 1900 was Julien Dopff de eerste die in de Elzas met de productie van mousserende wijnen begon. Met zijn ‘méthode traditionelle’, naar voorbeeld van champagne, legde hij de basis voor de latere Crémant d’Alsace. Ook was Julien de eerste die zijn wijn in lange, ranke flessen vulde, de ook nu nog gebruikte flûte d’Alsace. Dopff au Moulin bezit 70 hectare wijngaard en is nog steeds voor 100% in handen van de familie.

Dopff Gewürztraminer

Deze Franse Elzas wijn is helder goudgeel van kleur. Dopff Gewürztraminer heeft een rijke, aromatische en verfijnde (bloemige, kruidige) geur. Is zacht, soepel en vol van smaak met een rijke, lange afdronk.

Wijn - Spijs

Voortreffelijk bij gerechten met een uitgesproken smaak, rijke kazen (Munster), Aziatische keuken, foie gras en als aperitief.

Meer informatie
Product Dopff Gewürztraminer
Land Frankrijk
Producent Domaine Dopff au Moulin
Type Witte wijn
Regio Elzas
Druivensoort Gewürztraminer
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 12,95
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl