Los Vascos Cabernet Sauvignon

Los Vascos Cabernet Sauvignon (doos van 6 flessen)

Dopff Gewürztraminer

Dopff Gewürztraminer (doos van 6 flessen)

Dopff Pinot Blanc (doos van 6 flessen)

€ 53,70
SKU
MON-785901

Dopff Pinot Blanc

Is een heerlijke witte Franse Elzas wijn van het wijnhuis Dopff au Moulin uit Riquewihr Elzas Frankrijk. Deze wijn is gemaakt van Pinot Blanc druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de  8°C and 12°C.

Dopff au Moulin

Al sinds de 17'e eeuw is de familie Dopff gevestigd in het wonderschone plaatsje Riquewihr, gelegen in het hart van de Elzas; en al die tijd houden de Dopff’s zich, van vader op zoon, bezig met het maken van wijn. In de 19'e eeuw begon Jean Gustave Dopff met het uitbouwen van het familie wijngoed, dat inmiddels is uitgegroeid tot grootste in het centrale deel van de Elzas. De Dopff’s hebben vaak een voortrekkersrol gespeeld. Omstreeks 1900 was Julien Dopff de eerste die in de Elzas met de productie van mousserende wijnen begon. Met zijn ‘méthode traditionelle’, naar voorbeeld van champagne, legde hij de basis voor de latere Crémant d’Alsace. Ook was Julien de eerste die zijn wijn in lange, ranke flessen vulde, de ook nu nog gebruikte flûte d’Alsace. Dopff au Moulin bezit 70 hectare wijngaard en is nog steeds voor 100% in handen van de familie

.

Dopff Pinot Blanc

Deze Franse Elzas wijn is licht helder geel van kleur. Dopff Pinot Blanc heeft een frisse aangename en fruitige geur. Evenwichtig en fris droog van smaak met een zachte afdronk.

Wijn - Spijs

Deze Elzas wijn past uitstekend bij salades, voorgerechten, quiche, vis, asperges en is ook geschikt als aperitief.

Meer informatie
Product Dopff Pinot Blanc
Land Frankrijk
Producent Domaine Dopff au Moulin
Type Witte wijn
Regio Elzas
Druivensoort Pinot Blanc
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 8,95
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl