Los Vascos Sauvignon Blanc

Los Vascos Sauvignon Blanc (doos van 6 flessen)

Dopff Riesling Cuvée Europe

Dopff Riesling Cuvée Europe (doos van 6 flessen)

Dopff Pinot Gris (doos van 6 flessen)

€ 77,70
SKU
MON-785196

Dopff Pinot Gris

Dopff Pinot Gris is een heerlijke witte Franse Elzas wijn van het wijnhuis Dopff au Moulin uit Riquewihr Elzas Frankrijk. Deze wijn is gemaakt van Pinot Gris druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de  8°C and 12°C.

Dopff au Moulin

Al sinds de 17'e eeuw is de familie Dopff gevestigd in het wonderschone plaatsje Riquewihr, gelegen in het hart van de Elzas; en al die tijd houden de Dopff’s zich, van vader op zoon, bezig met het maken van wijn. In de 19'e eeuw begon Jean Gustave Dopff met het uitbouwen van het familie wijngoed, dat inmiddels is uitgegroeid tot grootste in het centrale deel van de Elzas. De Dopff’s hebben vaak een voortrekkersrol gespeeld. Omstreeks 1900 was Julien Dopff de eerste die in de Elzas met de productie van mousserende wijnen begon. Met zijn ‘méthode traditionelle’, naar voorbeeld van champagne, legde hij de basis voor de latere Crémant d’Alsace. Ook was Julien de eerste die zijn wijn in lange, ranke flessen vulde, de ook nu nog gebruikte flûte d’Alsace. Dopff au Moulin bezit 70 hectare wijngaard en is nog steeds voor 100% in handen van de familie.

Dopff Pinot Gris 

Dopff Pinot Gris, een Franse Elzas wijn, is licht goudgeel van kleur. Een verleidelijke, parfumachtig geur met tonen van rijp fruit en een lichte rokerigheid. Dopff Pinot Gris is rijk en stijlvol van smaak met een gave afdronk.

Wijn - Spijs

Verrukkelijk bij fijne paté, foie gras, vis en wit vlees in romige saus, (wild)gevogelte en als aperitief.

Meer informatie
Product Dopff Pinot Gris
Land Frankrijk
Producent Dopff au Moulin
Type Witte wijn
Regio Elzas
Druivensoort Pinot Gris
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 12,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl