Dopff Pinot Gris

Dopff Pinot Gris (doos van 6 flessen)

Baumard Le Logis Anjou

Domaine des Baumard Le Logis Anjou (doos van 6 flessen)

Dopff Riesling Cuvée Europe (doos van 6 flessen)

€ 65,70
SKU
MON-785346

Dopff Riesling Cuvée Europe

Dopff Riesling Cuvée Europe is een heerlijke witte Franse Elzas wijn van het wijnhuis Dopff au Moulin uit Riquewihr Elzas Frankrijk. Deze wijn is gemaakt van Riesling druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de  8°C and 12°C.

Dopff au Moulin

Al sinds de 17'e eeuw is de familie Dopff gevestigd in het wonderschone plaatsje Riquewihr, gelegen in het hart van de Elzas; en al die tijd houden de Dopff’s zich, van vader op zoon, bezig met het maken van wijn. In de 19'e eeuw begon Jean Gustave Dopff met het uitbouwen van het familie wijngoed, dat inmiddels is uitgegroeid tot grootste in het centrale deel van de Elzas. De Dopff’s hebben vaak een voortrekkersrol gespeeld. Omstreeks 1900 was Julien Dopff de eerste die in de Elzas met de productie van mousserende wijnen begon. Met zijn ‘méthode traditionelle’, naar voorbeeld van champagne, legde hij de basis voor de latere Crémant d’Alsace. Ook was Julien de eerste die zijn wijn in lange, ranke flessen vulde, de ook nu nog gebruikte flûte d’Alsace. Dopff au Moulin bezit 70 hectare wijngaard en is nog steeds voor 100% in handen van de familie.

Dopff Riesling Cuvée Europe

Dopff Riesling Cuvée Europe, een Franse Elzas wijn, is helder lichtgeel van kleur. Deze Riesling Cuvée Europe heeft een fruitige, elegante en expressieve geur, is delicaat en fris droog van smaak met een fruitige afdronk.

Wijn - Spijs

Verrukkelijk bij visgerechten, schelp- en schaaldieren, Elzasser zuurkool en als aperitief.

Meer informatie
Product Dopff Riesling Cuvée Europe
Land Frankrijk
Producent Dopff au Moulin
Type Witte wijn
Regio Elzas
Druivensoort Riesling
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 10,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl