Dopff Gewürztraminer

Dopff Gewürztraminer (doos van 6 flessen)

Kendall Jackson Vintners Reserve Pinot Noir

Kendall Jackson Vintners Reserve Pinot Noir (doos van 6 flessen)

Dopff Riesling Grand Cru Schoenenburg (doos van 6 flessen)

€ 150,00
SKU
MON-785133

Dopff Riesling Grand Cru Schoenenburg

Is een heerlijke witte Franse Elzas wijn van het wijnhuis Dopff au Moulin uit Riquewihr Elzas Frankrijk. Deze wijn is gemaakt van Riesling druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de  8°C and 12°C.

Dopff au Moulin

Al sinds de 17'e eeuw is de familie Dopff gevestigd in het wonderschone plaatsje Riquewihr, gelegen in het hart van de Elzas; en al die tijd houden de Dopff’s zich, van vader op zoon, bezig met het maken van wijn. In de 19'e eeuw begon Jean Gustave Dopff met het uitbouwen van het familie wijngoed, dat inmiddels is uitgegroeid tot grootste in het centrale deel van de Elzas. De Dopff’s hebben vaak een voortrekkersrol gespeeld. Omstreeks 1900 was Julien Dopff de eerste die in de Elzas met de productie van mousserende wijnen begon. Met zijn ‘méthode traditionelle’, naar voorbeeld van champagne, legde hij de basis voor de latere Crémant d’Alsace. Ook was Julien de eerste die zijn wijn in lange, ranke flessen vulde, de ook nu nog gebruikte flûte d’Alsace. Dopff au Moulin bezit 70 hectare wijngaard en is nog steeds voor 100% in handen van de familie.

Dopff Riesling Grand Cru Schoenenburg

Deze Franse Elzas wijn is glanzend goudgeel van kleur. Dopff Riesling Grand Cru Schoenenburg heeft royale fruit nuances en is afwisselend fris en exotisch van geur. Elegant, zacht en fruitig van smaak met een lange, zuivere afdronk.

Schoenenbourg (letterlijk: de mooie heuvel) geldt als één van de meest prestigieuze Grand Cru-wijngaarden van de Elzas. Direct ten noorden van Riquewihr gelegen, ligt de wijngaard op en steile zuid- en zuidwest helling op een hoogte van 265-380 m boven zeeniveau. De Grand Cru meet in totaal 53,4 ha. De ondergrond bestaat uit keupergesteenten, mergel en kalksteenlagen, overdekt met een laagje grind, bont zandsteen en muschelkalk. Riesling is veruit de meest aangeplante druivensoort op de Schoenenbourg.

De druiven zijn met de hand geoogst. De hele trossen ondergaan een lichte persing, zonder voorafgaande kneuzing. Na een statische klaring wordt de most over geheveld naar een schone cuve en vergist onder temperatuur gecontroleerde omstandigheden. Na afloop van de vergisting rijpt de jonge wijn in oude eikenhouten foeders, op de fijne ‘lie’. Uiteindelijk wordt de wijn na 16-17 na de oogst gebotteld. Deze Riesling kan uitstekend 10 jaar of langer na de oogst op fles verder rijpen en ontwikkelt dan een opmerkelijke aromatische complexiteit.

Wijn - Spijs

Uitstekend bij fijne visgerechten, wit vlees, gevogelte in wijnsaus, geitenkaas en als aperitief.

Meer informatie
Product Dopff Riesling Grand Cru Schoenenburg
Land Frankrijk
Producent Domaine Dopff au Moulin
Type Witte wijn
Regio Elzas
Druivensoort Riesling
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 25,00
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl