Dow's 20 Years Old Tawny Port

Dow's 20 Years Old Tawny Port (doos van 6 flessen)

Dow's Colheita Port

Dow's Colheita Port (doos van 6 flessen)

Dow's 30 Years Old Tawny Port (doos van 6 flessen)

€ 553,50
SKU
ORB-45095

Dow's Port

Opgezet in 1798, was Dow’s meer dan twee eeuwen geleden de eerste Britse Portproducent die groots investeerde in de beste wijngaarden. Dit deed het bedrijf door de aankoop van Quinta da Senhora da Ribeira in 1890 en Quinta do Bomfim in 1896. Deze geweldige wijngaarden zijn van fundamenteel belang voor de goede reputatie die Dow’s al sinds lange tijd mag genieten. In 1912 werd Adrew James Symington partner van Dow’s en tegenwoordig werken er zes familieleden in het bedrijf. De familie begeleidt persoonlijk alle aspecten van het wijn maken, van de wijngaard tot de uiteindelijke botteling.

De wijngaarden zijn gelegen in zes quinta’s in de Douro Valley en beslaan in totaal een ruime 130 ha. Deze wijngaarden vormen samen de ruggengraat voor Dow’s beste port. De wijngaardcombinatie van drie grote, twee “state of the art” en een kleine specialist maken van Dow’s de grootste koper van de beste kwaliteit druiven in de Douro. Ze representeren een unieke investering in diverse en gespecialiseerde vormen van wijn maken met kwaliteit als hoogste doel.

Dow's 30 Years Old Tawny Port 

Deze 30 jaar oude port heeft een delicate amberkleur. De neus is geconcentreerd met aroma's van noten. Dertig jaar rijping geeft evenwicht tussen de zachte notensmaak, die verkregen is door vele jaren lagering op eikenhouten fusten en de kracht van rijpe druiven. De finish is zuiver met een zachte lange afdronk.

Heerlijk bij oude Hollandse kazen of met een mooie sigaar.

Meer informatie
Product Dow's 30 Years Old Tawny Port
Land Portugal
Producent Dows Port
Type Port
Regio Douro
Druivensoort Blend rood
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 92,25
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl