Dow's Masterblend Ruby Port

Dow's Masterblend Ruby Port (doos van 6 flessen)

Dow's Masterblend White Port (doos van 6 flessen)

€ 99,00
SKU
ORB-59023

Dow's Port

DOW's is eigendom en wordt geleid door de 4e generatie van de Symington familie. Port producten sinds de 19e eeuw. De familie, met al meer dan 100 jaar ervaring, heeft het toezicht over alle wijngaarden, wijnbouw en het rijpen van de wijnen. DOW's is de eigenaar van de twee mooiste quintas van de Douro, Senhora da Ribeira en Bonfim. Ze zijn aangekocht in 1890 en 1896, hierdoor is DOW's één van de eerste wijnhuizen die investeerde in premium wijngaarden.

DOW's White Port Master Blend is gemaakt van druiven uit de Quinta do Sol wijngaard. Alleen traditionele witte druiven van de Douro vallei zijn gebruikt. De White Master Blend is 100% gefermenteerd zonder schil en onder een gecontroleerde temperatuur zodat de fermentatie plaatsvindt tussen de 18 en 20 graden C. Gemiddelde rijping van 3 jaar waarna direct gebotteld wordt. Verdere rijping op fles is dan niet nodig, de Port is op dronk.

Dow's White Port Master Blend

Deze Port rijpt voornamelijk op hout waardoor hij een rijke, gouden kleur krijgt met intense aroma's van noten. Een deel van de wijn die wordt gebruikt is niet houtgerijpt, dit voegt fris- en fruitigheid toe aan het karakter van de wijn. In de smaak is hij gebalanceerd en zacht met mooie zuren en een lange afdronk.

Wanneer men hem gekoeld serveert, is het een voortreffelijk aperitief. Men kan hem echter ook serveren in een long-drink met ijs en citroen en Indian Tonic.

Meer informatie
Product Dow's Masterblend White Port
Land Portugal
Producent Dows Port
Type Port
Regio Douro
Druivensoort Blend wit
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 16,50
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl