Dr. Loosen Riesling Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese

Dr. Loosen Riesling Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese (doos van 6 flessen)

Dr. Loosen Riesling Eiswein (doos van 3 flessen)

€ 68,85
SKU
KWI-20210910-02

Dr. Loosen Riesling Eiswein

Dr. Loosen Riesling Eiswein is een zeer geconcentreerde zoete Riesling, van natuurlijk bevroren druiven. Deze worden in de nacht geplukt bij een temperatuur van circa 8 C, als de waterdelen in de druif kristallen hebben gevormd en er na een voorzichtige persing een zeer intense nectar overblijft. Een hoog suikergehalte dus, en een weelderige smaak van rijp steenfruit, citrus en passievrucht, en zelfs iets van munt.

Een aristocratische zoete wijn!

Wijn - Spijs

Heerlijke dessert wijn, past goed bij patisserie met steenfruit, foie gras, (milde) blauwschimmelkazen en natuurlijk als dessert.

Inhoud: 0.187 lt. 

Dr. Loosen Riesling Eiswein

Is een heerlijke Duitse Moezel dessert wijn van het wijnhuis Dr. Loosen. Deze wijn is gemaakt van Riesling druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 10°C and 12°C.

Dr. Loosen

Het wijngoed Dr. Loosen bevindt zich tussen Bernkastel en Graach, aan de middenloop van de Moezel. Ernst Loosen nam in 1988 het wijngoed over, en bracht het bedrijf naar de (inter)nationale top.

De wijngaarden van dit domein zijn van ongeëvenaarde kwaliteit, met de beste posities op de Grosse Lagen (Grand Cru wijngaarden) aan de Mittelmosel: op de blauwe leisteen van oa Bernkasteler Lay, Graacher Domprobst, Himmelreich en Wehlener Sonnenuhr, op het rood vulkanisch gesteente van de Ürziger Würzgarten en op de rode leisteen van Erdener Treppchen en Prälat. De laatste wijngaard (de beste van de Mittelmosel) telt slechts 1,6 hectare waarvan Loosen bijna de helft bezit. Alle wijnstokken rusten op de originele wortelsystemen: Phylloxera is nooit in dit deel van de Moezel geweest. Wijnen van Alte Reben van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd boven de 100 jaar zijn dan ook geen uitzondering.

Meer informatie
Product Dr. Loosen Riesling Eiswein (inhoud 0.187 liter)
Land Duitsland
Producent Weingut Dr. Loosen
Type Witte wijn
Regio Moezel
Druivensoort Riesling
Aantal flessen 3
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 22,95
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl