Dr. Loosen Graacher Riesling Trocken

Dr. Loosen Graacher Riesling Trocken (doos van 6 flessen)

Kruger Rumpf Im Pitterberg Riesling Grosses Gewächs

Kruger Rumpf Im Pitterberg Riesling Grosses Gewächs (doos van 6 flessen)

Dr. Loosen Ürziger Würzgarten Riesling Reserve GG Alte Reben Trocken (doos van 3 flessen)

€ 179,85
SKU
KWI-20210301-05

Dr. Loosen Riesling Reserve Ürziger Würzgarten Grosses Gewächs

De Ürziger Würzgarten is de enige locatie aan de Midden-Moezel die niet door leisteen wordt gekenmerkt. De bodem heet "Rotliegende", hier is het een rood, verweerd conglomeraat van vulkanische oorsprong. Zoals de naam al doet vermoeden, hebben we hier totaal andere aroma's dan in de leisteenvormige lagen met hun pitvruchtenaroma's. Het zijn vaak kruidige, kruidige en licht aardse aroma's. De wijnen zijn vol van smaak, al is de zuurgraad vaak zachter en ronder door de buffering van de bijzondere bodem. Voor Dr. Loosen is de Ürziger Würzgarten de worstelaar, de worstelaar onder zijn wijnen. De echte wortelstokken waarvan ze deze geweldige Riesling produceren, zijn tot 120 jaar oud. Het staat in een perceel genaamd "Urglück" dat steil omhoog stijgt direct achter het dorp in het hart van de Würzgarten. Wijnen groeien op rode vulkanische en leisteenconglomeraten die naast ananas en ander tropisch fruit ook kruidige aroma's hebben.

Wijn - Spijs 

Heerlijke Duitse Riesling wijn die prima past bij visgerechten.

Grosses Gewächs wijnen

Met de Grosses Gewächs wijnen keert Ernst Loosen terug naar de tradities van zijn voorouders, die tot in de jaren vijftig alleen droge wijnen produceerden op het familiepark in Ürzig. Toen Ernst de verbazingwekkende kwaliteit en levensduur ontdekte van de droge Rieslings geproduceerd door zijn voorouders - in het bijzonder die van zijn overgrootvader, Peter Loosen - begon hij de cultuur en technieken van zijn familie-erfgoed nieuw leven in te blazen. In 2011 lanceerde Ernst een nieuw tijdperk van droge Moezel Rieslings met Grosses Gewächs Reserve wijnen waarvan de behapbaarheid, structuur en complexiteit doen denken aan de grote wijnen van de Bourgogne.

Dr. Loosen Ürziger Würzgarten Riesling Reserve GG Alte Reben Trocken

Is een heerlijke witte Duitse Moezel wijn van het wijnhuis Dr. Loosen. Deze wijn is gemaakt van Riesling druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 10°C and 12°C.

Dr. Loosen

Ernst Loosen werd geboren in een grote traditie van Duitse wijn. Het landgoed Dr. Loosen aan de Moezel is al meer dan 200 jaar eigendom van de familie Loosen is, en het zou logisch zijn dat Ernst direct wijnmaker zou zijn geworden. De waarheid is echter dat Ernst als jongere meer gefascineerd was door de vele Romeinse ruïnes in het gebied dan door de familie wijngaarden. Dus ging hij naar de universiteit om archeologie te studeren. Midden jaren '80 stond Ernst echter voor een beslissing. Zijn vader was klaar om het landgoed over te dragen aan de volgende generatie en geen van zijn broers of zussen was oud genoeg of geïnteresseerd genoeg om het aan te nemen. We zouden melodramatisch kunnen zijn en zeggen dat het tijd was voor Ernst om zijn lot onder ogen te zien, maar het was eigenlijk meer een vreemde beslissing. Gelukkig, zo blijkt, vond Ernst zijn ware roeping tussen de gebroken leisteen van de wijngaarden van zijn familie in plaats van de uitgehouwen stenen van een oude Romeinse ruïne. Ernst dook in wijn maken met zijn gebruikelijke ijver. Hij voltooide studies aan de gerenommeerde wijnbereidingsschool van Duitsland in Geisenheim. Hij reisde naar Oostenrijk, naar Bourgondië en de Elzas, zelfs naar Californië. Hij ging, waar grote wijn werd gemaakt, op zoek naar de beste wijnmakers om erachter te komen wat ze gemeen hadden. Wat hij ontdekte was dat ze allemaal een toewijding delen om intense, geconcentreerde wijnen te produceren. Ze hebben ook een wereldse visie die hen in staat stelt om respect voor traditie te behouden, terwijl ze het met reden temperen. Dit geeft hen de vrijheid om te erkennen dat niet alle tradities hard moeten worden nageleefd, en maakt gebruik van moderne wijnbereidingstechnieken mogelijk wanneer dit de kwaliteit zal verbeteren. Het is dit wereldbeeld dat Ernst van harte toeschrijft. Het is een filosofie die het oude in balans brengt met het nieuwe. Het is een manier van denken die hem in staat heeft gesteld verder te gaan dan het gemakkelijke en vertrouwde, het beproefde en niet noodzakelijk zo waar, om wijnen te maken die opvallen als echt onderscheidend en van wereldklasse.

 

Meer informatie
Product Dr. Loosen Ürziger Würzgarten Riesling Reserve GG Alte Reben trocken
Land Duitsland
Producent Weingut Dr. Loosen
Type Witte wijn
Regio Moezel
Druivensoort Riesling
Aantal flessen 3
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 59,95
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl