Markus Molitor Riesling Kinheimer Hubertuslay Fruchtsuss Auslese***

Markus Molitor Riesling Kinheimer Hubertuslay Fruchtsuss Auslese*** (doos van 6 flessen)

Dr. Loosen Riesling Eiswein

Dr. Loosen Riesling Eiswein (doos van 3 flessen)

Dr. Loosen Riesling Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese (doos van 6 flessen)

€ 88,50
SKU
KWI-20210910-01

Dr. Loosen Riesling Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese

Dr. Loosen Riesling Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese is een intense edelzoete wijn, gemaakt van druiven die voor minstens 50% zijn aangetast door edele rotting (botrytis cinerea). Deze aantasting zorgt ervoor dat de druif op natuurlijke wijze smaakloos vocht verliest, zodat er een geconcentreerde nectar overblijft om edelzoete wijn mee te maken. Rijp steenfruit in de smaak, iets van citroenzest. Relatief weinig alcohol, en een prachtige zoet-zuur balans. Van een beroemde steile wijngaard met blauwe leisteenbodem: 'Wehlener Sonnenuhr'.

Een aristocratische zoete wijn!

Wijn - Spijs

Heerlijke dessert wijn, past goed bij tarte tatin, desserts met appel of tropisch fruit, eendenmousse en of zachte wit- en roodschimmelkazen.

Inhoud: 0.187 lt.

Dr. Loosen Riesling Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese

Is een heerlijke Duitse Moezel dessert wijn van het wijnhuis Dr. Loosen. Deze wijn is gemaakt van Riesling druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 10°C and 12°C.

Dr. Loosen

Het wijngoed Dr. Loosen bevindt zich tussen Bernkastel en Graach, aan de middenloop van de Moezel. Ernst Loosen nam in 1988 het wijngoed over, en bracht het bedrijf naar de (inter)nationale top.

De wijngaarden van dit domein zijn van ongeëvenaarde kwaliteit, met de beste posities op de Grosse Lagen (Grand Cru wijngaarden) aan de Mittelmosel: op de blauwe leisteen van oa Bernkasteler Lay, Graacher Domprobst, Himmelreich en Wehlener Sonnenuhr, op het rood vulkanisch gesteente van de Ürziger Würzgarten en op de rode leisteen van Erdener Treppchen en Prälat. De laatste wijngaard (de beste van de Mittelmosel) telt slechts 1,6 hectare waarvan Loosen bijna de helft bezit. Alle wijnstokken rusten op de originele wortelsystemen: Phylloxera is nooit in dit deel van de Moezel geweest. Wijnen van Alte Reben van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd boven de 100 jaar zijn dan ook geen uitzondering.

Meer informatie
Product Dr. Loosen Riesling Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese (inhoud 0.187 liter)
Land Duitsland
Producent Weingut Dr. Loosen
Type Witte wijn
Regio Moezel
Druivensoort Riesling
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 14,75
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl