Alessandro Rivetto Barolo Serralunga d'Alba

Alessandro Rivetto Barolo Serralunga (box of 6 bottles)

Brandini Barolo Resa 56

Brandini Barolo Resa 56

Alessandro Rivetto Barolo Lazzarito (box of 6 bottles)

€285.00
SKU
TP-312028

Alessandro Rivetto Barolo Lazzarito

Alessandro Rivetto Barolo Lazzarito heeft een granaatrode kleur, zijn geur is aangenaam etherisch en intens met hints van kruiden en zoethout. De smaak is sober maar fluweelzacht, sterk en harmonieus. Elegant en krachtig, met zoete tannine en een lange zachte afdronk.

Vinificatie

Ontstelen en pletten van de druiven wordt gevolgd door koude maceratie gedurende twee dagen gevolgd door fermentatie bij gecontroleerde temperatuur in stalen vaten. Het hele proces duurt ongeveer 20 dagen. Rijping van de wijn 38 maanden op hout waarvan 18 maanden in eikenhouten vaten.

Wijn - Spijs

Heerlijke Italiaanse Barolo wijn die uitstekend smaakt bij rood vlees en (harde) kazen.

Alessandro Rivetto Barolo Lazzarito

Alessandro Rivetto Barolo Lazzarito is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Piemonte. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Alessandro Rivetto van Nebbiolo druiven.

Azienda Agricola Alessandro Rivetto

Een passie voor wijn en een lange ervaring in de sector, die zich gedurende een leven van leren en observatie hebben ontwikkeld, zijn integrale onderdelen van het verhaal van Alessandro Rivetto. Het zijn ook essentiële eigenschappen van de Azienda Agricola Alessandro Rivetto. Zijn grootvader Ercole stelde hem voor aan de wijngaarden en de kelder, net als zijn overgrootvader Giovanni vóór hem. Dankzij hen begon hij dit liefdesverhaal en zijn levenslange passie met wijn. Ercole had sterke banden met zijn oorsprongsgebied. Hij wist hoe hij de intuïtie van zijn vader kon transformeren en deze als een startpunt kon gebruiken om nieuwe productieve mogelijkheden te verkennen. Maar bovenal gaf hij het plezier om met een glimlach te werken.

Piëmonte wijn

Piëmonte is een heuvelachtig gebied gelegen tussen diverse bergketens in het noorden van Italië. De bergen beschermen de regio tegen het zeeklimaat. Het ligt op 45º noorderbreedte, dezelfde hoogte als de Bordeaux en het noordelijke deel van de Rhône vallei. Het is een wijnregio die kwalitatief gezien zeer belangrijk is, 70% van de wijngaarden heeft een DOC of DOCG status en waartoe o.a. Moscato d'Asti, Spanna, Gattinara, Boca, Barbera d'Alba, Gavi, Dolcetto d'Alba en Asti Spumante behoren. Uit het district Langhe komen de Barolo en Barbaresco, twee van de allergrootste rode wijnen van Italië. De wijngaarden met Nebbiolo druiven van de DOCG Barolo liggen bij het middeleeuwse stadje Alba tussen de 250 en 450 meter hoogte.

More Information
Product Alessandro Rivetto Barolo Lazzarito
Country Italy
Producer Alessandro Rivetto
Type of wine Red
Region Piedmont
Grape variety Nebbiolo
Number of bottles 6
Price per bottle €47.50
Vintage Mail: info@le-connaisseur.nl