Vina Marko Fon

Vina Marko Fon

Vina Marko Fon

Marko Fon is een schatkamer van zowel historische als hedendaagse informatie en kennis van de wijnbouw en wijnbereiding in de Karst Slovenië. Een ruig landschap met onderliggende schoonheid. Er is maar een paar centimeter rood zand waaronder een plateau van fossiel kalk verschuilt.

Een uniek stel wijngaarden wat zich zowel een paar kilometer van de rand van de Adriatische zee bevind maar ook de bergen in de rug heeft. Wind van twee kanten, arme bodem, en een moeilijk landschap zorgt ervoor dat alleen intens gepassioneerde wijnboeren zoals Marko hier zich vestigen. De wijn worden gemaakt van de lokale Malvazija en Vitovska, wat volgens Marko ook de enige druivenrassen zijn die het hier kunnen doen.

Marko werkt zo natuurlijk mogelijk en plukt al zijn wijngaarden apart op rijpheid door meerdere maanden heen, geen omwegen, alles voor het optimum resultaat. De wijnen ondervinden een korte schilcontact en rijpen in grote houten foeders. Grote wijnen met intense mineraliteit en structuur die een lange toekomst voor zich hebben.

 

We can't find products matching the selection.