Frescobaldi Castel Giocondo Brunello di Montalcino

Frescobaldi CastelGiocondo Brunello di Montalcino (doos van 6 flessen)

Enate - Chardonnay Fermentado en Barrica

Enate Chardonnay Barrica (doos van 6 flessen)

Enate Chardonnay 234 (doos van 6 flessen)

€ 70,50
SKU
RES-1054

Enate

Is gelegen in het dorp Salas Bajas, in Somontano. Ondanks de relatief jonge leeftijd van deze Bodega, in 1991 opgericht, is het nu al een van de meest prestigieuze wijnhuizen van Spanje. Het doel van Enate is het produceren van kwalitatief hoogstaande en premium wijnen van de beste druiven van Somontano, met respect voor de eeuwenoude locale tradities en met behulp van de modernste technologie. De D.O. Somontano ligt in het noordoosten van Spanje, in de Huesca provincie. Het is eveneens een vrij recente D.O. (1984) maar ook een van de meest dynamische en gewaardeerde in Spanje. 

Enate Chardonnay 234

Is een heerlijke witte Spaanse wijn uit Somontano gemaakt van Chardonnay druiven. 

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 8° C en 11° C.

Enate Chardonnay 234 

Is een intense aromatische wijn, met nuances van appel, perzik, wilde venkel en exotische vruchten, ondersteund door een subtiele mineraliteit. In de mond is de wijn fris en complex, met mondvullend fruit en een lange, opwekkende en zuivere finale.

De met de hand geplukte trossen worden ontsteeld. De druiven worden licht gekneusd en ingeweekt op de schillen gedurende 5 uren. Na het pneumatisch persen volgt een natuurlijke bezinking bij 10°C. De jonge, schone most wordt dan vergist in RVS tanks bij 15°C. Voor het bottelen ondergaat de jonge wijn een koude stabilisatie behandeling bij -5°C ter bevordering van de aromatische zuiverheid.

Voor deze chardonnay ‘234’ gebruikt Enate de druiven van slechts één wijngaard, bij het kadaster bekend onder ‘n° 234’, vandaar de naam van deze wijn. De bodem bestaat uit een mengsel van zand en leem, arm en waterdoorlatend. De wijngaard ligt op 550-600 meter boven de zeespiegel, beschermd door de Pyreneeën. De luchtvochtigheid is laag, mede door het drogende effect van zachte winden. Door de hoogte is het verschil in temperatuur tussen dag en nacht zeer groot, 35°C overdag, 15°C ’s nachts. Dit geeft de druiven extra complexiteit, aromatische kracht en smaak.

Wijn - Spijs

Geweldig als chique aperitief of verkoelende ‘chill-out’ lounge wijn. Ideale begeleider van zeevis in verfijnde witte wijn en boter sauzen, schelp- en schaaldieren, pasta schotels met een delicate botersaus, wit vleesgerechten en ook zachte, romige kazen.

 

Meer informatie
Product Enate Chardonnay 234
Land Spanje
Producent Bodega Enate
Type Witte wijn
Regio Aragon
Druivensoort Chardonnay
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 11,75
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl