Enate Chardonnay 234

Enate Chardonnay 234 (doos van 6 flessen)

Joseph Mellot Destinea Sauvignon Blanc

Joseph Mellot Destinea Sauvignon Blanc (doos van 12 flessen)

Enate Chardonnay Barrica (doos van 6 flessen)

€ 129,00
SKU
RES-1056

Enate

Is gelegen in het dorp Salas Bajas, in Somontano. Ondanks de relatief jonge leeftijd van deze Bodega, in 1991 opgericht, is het nu al een van de meest prestigieuze wijnhuizen van Spanje. Het doel van Enate is het produceren van kwalitatief hoogstaande en premium wijnen van de beste druiven van Somontano, met respect voor de eeuwenoude locale tradities en met behulp van de modernste technologie. De D.O. Somontano ligt in het noordoosten van Spanje, in de Huesca provincie. Het is eveneens een vrij recente D.O. (1984) maar ook een van de meest dynamische en gewaardeerde in Spanje. 

Enate Chardonnay Barrica

Is een heerlijke witte Spaanse wijn uit Somontano gemaakt van Chardonnay druiven. 

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 8° C en 11° C.

Enate Chardonnay Barrica 

Deze Spaanse witte wijn heeft een prachtige, diepe gele kleur met een groen zweempje. Complex aromatisch met de klassieke accenten van op hout gegiste en opgelegde chardonnay (hazelnoten, getoast brood, rook), aangevuld met frisse fruitige tonen (ananas, grapefruit). Vol, romig mondgevoel, fris en complex, met een lange en evenwichtige finale.

De met de hand geplukte trossen worden ontsteeld. De druiven worden geleidelijk en zacht pneumatisch geperst, waarna de jonge most op barriques van Frans eikenhout vergist. De wijn ondergaat eveneens een malolactische gisting, waardoor het veel ronder en zachter wordt. Voor het bottelen rust de wijn 8 maanden op zijn ‘lias’ (fijn bezinksel) in dezelfde barriques.

Wijn - Spijs

Uitstekende begeleider van stevige zeevis, schelp- en schaaldieren of wit vleesgerechten in romige sauzen. Zeer aanbevolen bij (voor)gerechten met gerookte vis of vlees. Verrassend lekker bij smaakvolle, romige en half harde kazen.

Meer informatie
Product Enate Chardonnay Barrica
Land Spanje
Producent Bodega Enate
Type Witte wijn
Regio Aragon
Druivensoort Chardonnay
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 21,50
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl